Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Aktuelnosti

Odsek za lokalnu poresku administraciju Odeljenja za finansije Gradske uprave Zrenjanin obaveštava sve poreske obveznike, korisnike eUprave po bilo kom osnovu, da će im rešenja o utvrđenom porezu na imovinu biti dostavljena isključivo elektronskim putem, u eSanduče.

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija ponovo su upućeni na plaćeno odsustvo, do ponedeljka, 4. oktobra.

Povećana aktivnost robnoberzanskih učesnika i rast cena svih žitarica i uljarica, karakteristike su koje su aktuelne na tržišnoj sceni primarnih poljoprivrednih proizvoda u protekloj nedelji. Ukupan promet je iznosio 3.274 tone robe, čija je finansijska vrednost iznosila 138.185.850 dinara.

Dok u pojedinim evropskim zemljama poslodavci uvode četvorodnevnu radnu nedelju, predstavnici sindikata kažu da radnici u Srbiji o ovakvom načinu rada mogu samo da sanjaju.

Zrenjaninska privreda odnosno takozvana zrenjaninska stara industrija teško je stradala u privatizaciji. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati preduzeća koja su preživela transformaciju iz društvenog u privatno vlasništvo. Jedno od takvih jeste Zrenjaninska industrija piva, najstariji industrijski pogon u gradu na Begeju.

Objavljena je lista najbogatijih porodica na svetu, porodica milijardera, preneo je portal Radio 021.

Evropska komisija predložila je zakon kojim bi postalo obavezna upotreba porta za USB-C za punjenje mobilnih uređaja, što je tehnologija koju su mnogi proizvođači već usvojili, piše portal BizLife.

Najlikvidnije kompanije u Srbiji čije se akcije prodaju na berzi u prvih šest meseci 2021. godine snažno su oporavile poslovanje posle pandemijske 2020. godine, a neke nadmašile rezultate iz 2019. godine, pa je ukupan prihod u odnosu na isti period prošle godine porastao za 28,7 odsto.

U Srbiji je prošle godine 106.111 preduzeća zapošljavalo 1.217.954 radnika, što je za 3,7 odsto više nego 2019, objavila je Agencija za privredne registre, a preneli mediji.

Povodom proslave Svetskog dana turizma, više od 80 kulturno turističkih atrakcija će besplatno otvoriti svoja vrata za građane u ponedeljak 27. septembra i utorak 28. septembra 2021. godine, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na tržištu rada u drugom tromesečju situacija je dobra, s obzirom da je nezaposlenost došla na nivo iz drugog tromesečja 2019. godine, ocenio je Milojko Arsić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na predstavljanju Kvartalnog monitora, piše Danas.

Zainteresovani poljoprivrednici mogu da prijave projekte do 17. decembra do kada traje drugi javni poziv za IPARD podsticaje namenjene diverzifikaciji poljoprivrednih gazdinstava i razvoju poslovanja. Uprava za agrarna plaćanja, koja je poziv objavila, navela je da se on odnosi na ulaganje i troškove za ruralni turizam.

Cilj ovog konkursa je dodela bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme privrednim društvima čije se sedište nalazi na teritoriji jedinice lokalne samouprave iz AP Vojvodine i koja realizuju investicioni projekat na teritoriji jedinice lokalne samouprave iz AP Vojvodine.

Ukazom o proglašenju Zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma 15. septembra ovaj pravni akt je usvojen, nakon što ga je donela Narodna skupština, a potvrdio predsednik.

Više od polovine takvih radnika, u drugom kvartalu ove godine registrovano je u prerađivačkoj industriji i trgovini na malo i veliko.

Zbog niže cene i primamljivih reklama potrošači se često odlučuju da kupuju putem društvenih mreža. Ipak, u tom slučaju moraju da znaju da njihova prava ne mogu u potpunosti da budu zaštićena.

Stopa nezaposlenosti u Srbiji je u periodu od aprila do juna ove godine bila 11,1 odsto, ista kao što je bila u drugom kvartalu 2019, kada krize sa pandemijom nije bilo.

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede, uputio je javni poziv kompanijama za učešće u novom "Programu podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2021", saopšteno je iz PKS.

Rezultati istraživanja kvaliteta digitalnog života (DKL) za 2021. godinu pokazuju da je Srbija prestigla na tom planu Bugarsku i Moldaviju i da se nalazi na 46. mestu u svetu.

U Srbiji je počela berba kukuruza i prinosi sa prvih njiva su od 40% do 50% manji zbog ekstremno velike suše, rekli su proizvođači i stručnjaci.