Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Aktuelnosti

U četvrtak 16. maja u restoranu „Citadela“ održana je sedma redovna godišnja skupština Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Igrica je „skinuta“ na milijardu računara od 1990. godine kada je napravljena, prilagođena je za 65 svetskih jezika, a igrana je u čak 200 zemalja, uključujuči i Antarktik, javlja CNN.

U prvom kvartalu 2019. godine u Nemačkoj je bilo nepopunjeno 1,38 miliona radnih mesta, što je gotovo 200.000 više nego u istom periodu prošle godine.

U Srbiji šestoro od desetoro mladih živi u roditeljskom domu a u EU tek svaki četvrti starosti od 25 do 34 godine, objavila je Evropska statistička služba povodom Međunarodnog dana porodice, a prenosi Beta.

"Novi program podrške kompanijama za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija trajaće pet godina", navodi se u saopštenju RAS-a.

Samo u martu proizvodnja je bila za 14,3 odsto manja nego godinu dana ranije. Rezultat prvog tromesečja je još slabiji - minus od 17,4 odsto. Pad je najveći u proizvodnji osnovnih hemikalija, veštačkih đubriva i azotnih jedinjenja, plastičnih i sintetičkih masa.

U zemljama Dunavskog regiona oko polovina preduzeća ne preživi pet godina poslovanja, a u stečaju bude oko 15 odsto firmi, pa je Privredna komora Srbije (PKS) s partnerima iz regiona pokrenula projekat čiji je cilj da ohrabri privrednike koji nisu imali sreće u prvom pokušaju da počnu novo poslovanje.

Prema poslednjim objavljenim podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada u Srbiji iznosila je 72 350 dinara odnosno neto 52 426 dinara.

Misija SMART u saradnji sa partnerima i podršku Unije poslodavaca Vojvodine organizuje Šesti NS Market.

Australijska centralna banka preuzela je odgovornost za štamparsku grešku na 46 miliona novčanica. Štamparska greška napravljena je baš na reči – odgovornost.

Nakon neverovatnog uspeha filma Boemska rapsodija ukupno bogatstvo svih članova rok grupe Kvin nadmašilo je bogatstvo i britanske kraljice, pokazao je popis bogatih Sandej tajmsa.

Sve više država na različite načine stimuliše napuštanje keša umanjenjem PDV-a za elektronska plaćanja.

Dve trećine nezaposlenih visokoobrazovanih osoba u Srbiji ima diplomu društveno-humanističkih i srodnih nauka, četvrtina njih poseduje diplomu prirodnih ili tehnoloških fakulteta, dok samo jedanaest odsto nezaposlenih ima diplomu medicinskih nauka.

Fond za inovacionu delatnost raspisao je javni poziv za program ranog razvoja i program sufinansiranja inovacija. Za ova dva programa opredeljeno je 4,1 miliona evra direktne finansijske pomoći, a rok za dostavljanje prijava je 1. jul 2019. do 15 časova.

U maju ove godine u Srbiji biće održan 5. međunarodni kongres poreskih savetnika Srbije (24. i 25. maja 2019. godine, Grand hotel Tornik, Zlatibor).

Ovih dana navršava se tačno godinu dana od kada su na digitalnoj platformi Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, Virutelni inkubator, redovno počeli da se objavljuju tekstovi, odnosno od kada je Virtuelni inkubator počeo da biva redovno ažuriran i aktuelizovan novim tekstovima u stalnim rubrikama.

„Restauranten 1:1" u Kopenhagenu najmanji je restoran na svetu i prima samo jednog gosta.

Srbija bi na jesen trebalo da dobije prvog registrovanog lobistu, preneli su mediji saopštenje Agencije za borbu protiv korupcije koja se intenzivno priprema za sprovođenje Zakona o lobiranju koji stupa na snagu 14. avgusta.

Realni rast bruto domaćeg proizvoda Srbije u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period 2018. iznosio je 2,3 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prošle godine najviše prijava za porez na dohodak stiglo je iz Beograda, a sledi ga Novi Sad, ali sa četiri puta manje onih koji su prijavili porez.