Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Aktuelnosti

Italijanski arhitekta Stefano Boeri otkrio je planove za pametni grad u Kankunu u Meksiku, sav u šumi.

Ujedinjeno Kraljevstvo je u trećem tromesečju 2019. godine proizvelo više struje iz obnovljivih izvora energije nego iz fosilnih goriva, prenosi portal Karbon brif (Carbon Brief), odnosno portal Ekapija. 

Narodna banka Srbije objavila je javni poziv start-apovima koji se bave kreiranjem inovativnih proizvoda i usluga na tržištu Srbije i van njega da dostave svoje podatke kako bi se pri Narodnoj banci Srbije formirao registar start-ap kompanija u našoj zemlji.

U naredne tri godine u Srednjobanatskom upravnom okrugu biće zaposleno još 20 inspektora i to u svim inspekcijskim službama.

Prodaja zrenjaninske fabrike lekova “Jugoremedija” otkazana je u poslednjem trenutku i postupak će sada krenuti ispočetka.

Direkcija za imovinu Republike Srbije oglasila je ponovo prodaju lokala u ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića broj 8 u Zrenjaninu.

Jedna od mera Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije jeste i predlog uređenja oblasti poslovanja preduzetnika, kolokvijalno nazvanih paušalci. Takvih je u Srbiji blizu 120 000.

Kompanija Bedroom Athletics na društvenim mrežama je objavila konkurs u kojem traži nekoliko ljudi koji će testirati papuče i za taj posao dobiti platu.

Rumuniji svake godine nedostaje oko 16.000 programera, a bez dovoljno IT stručnjaka ta država neće moći da se takmiči sa državama kao što su Poljska ili Belorusija.

U zemljama srednje i istočne Evrope najviše štede Austrijanci i to u proseku 259 evra mesečno.

Ministarstvo finansija je početkom godine izdalo mišljenje kojim je već nagovestilo da će svaki pređeni metar do posla morati da bude pokriven "dokumentacijom", ukoliko poslodavac želi da naknada ostane neoporezovana.

Fond za inovacionu delatnost nastavlja sa dodelom inovacionih vaučera sa dodatnih 48 miliona dinara.

Prosečna zarada (bruto) obračunata za avgust 2019. godine iznosila je 74 768 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 54 115 dinara.

Novoosnovanim preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima, mikro i malim privrednim društvima starosti do dve godine, kao i svima koji su zainteresovani za otpočinjanje sopstvenog biznisa i razvoj poslovanja, od 1. novembra na raspolaganju je novi nacionalni "Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja".

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini – međunarodne manifestacije

Javni konkurs o dodeli bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2019. godini

Prema nedavno objavljenim podacima Agencije za privredne registre, stopom rasta bruto društvenog proizvoda od 4,3 odsto, privreda Srbije ostvarila je najveći rast u postkriznom periodu.

Princ Saudijske Arabije Muhamed bin Salman spreman je da plati pravo malo bogatstvo za Mančester junajted, ali vlasnici poručuju da klub nije na prodaju.

Do sredine 2019. godine imovina po stanovniku u Švajcarskoj iznosila je 564.650 američkih dolara, što predstavlja povećanje za 17.790 dolara u odnosu na prošlu godinu, pokazalo je istraživanje o globalnom bogatstvu švajcarske banke "Credit Suisse".

U Rumuniji će od ovog meseca biti dostupan Perpetoo, prvi peer-to-peer (P2P) sistem za deljenje automobila, preneo je portal Biznis rivju (Business Review).