Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Aktuelnosti

Japanski poslodavci odlučili su da spavanje na radnom mestu postaje deo radnih obaveza svakog zaposlenog.

Osnovna škola broj 143 u Varšavi odlučila je da po svaku cenu nauči Poljake optimizmu i kao prvi korak, u nadi da će njen primer slediti i druge škole, zvanično je zabranila bilo kakve žalbe, negativne primedbe i kukanje.

Hektar poljoprivrednog zemljišta u Srbiji je duplo skuplji nego u okruženju i kreće se od 10.000 do 20.000 evra, a očekuje se da će ubuduće još rasti. 

Privredna komora Srbije pozvala je kompanije da se uključe u model dualnog obrazovanja u školskoj 2020/2021. godini.

Setom uredbi koje su usvojene na poslednjoj sednici Vlade Srbije, tačno dve milijarde je namenjeno podršci nabavke nove opreme za mala i srednja preduzeća u tekućoj godini.

Srbija je po uspešnim startap firmama među vodećim državama u jugoistočnoj Evropi.

Kad smo bukvalno počeli da se gušimo, setili smo se zagađivača, prljave industrije, energetske efikasnosti i, naravno, otpada. Dakle, setili smo se samih problema. Možda je zato sada vreme da se podsetimo i potencijalnog rešenja. Cirkularne ekonomije.

Sistem za prodaju voznih karata u Železničkom prevozu u Crnoj Gori pao je u utorak, a svi zaposleni u Službi informatike otišli su na bolovanje, potvrđeno je podgoričkom listu Dan u tom preduzeću, preneo je Tanjug.

Svi proizvodi u maloprodaji od 31. januara moraju da imaju bar-kod ili kju-ar kod, što je do sada bila samo mogućnost.

Blockchain (blokčejn) će biti najtraženija veština u 2020. godini, pokazalo je novo istraživanje društvene mreže LinkedIn.

Evropski investicioni fond (EIF) i Unicredit banka dogovorili su da povećaju InovFin MSP garancije, kojima se pozajmicama podstiču mala i srednja preduzeća u centralnoj i istočnoj Evropi.

Agencija za privredne registre Srbije saopštila je da je s Centralnim registrom obaveznog socijalnog osiguranja unapredila servis jednošalterskog sistema registracije osnivanja za privredna društva.

U Vladi Republike Srbije danas je svečano zaključen Memorandum o saradnji između Unije poslodavaca Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisuje javni konkurs za dodelu dotacija za finansiranje projekata razvoja turizma u 2020. godini.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisuje javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u 2020. godini.

PRVI PUT u Srbiji, društveni preduzetnici će imati priliku da učestvuju u intenzivnom programu stručne podrške „Originalni lideri“.

Prošle godine je osnovano za 3,82 odsto više društava i za 1,22 odsto manje preduzetnika nego 2018. godine.

Protein koji se proizvodi iz "vazduha" za deset godina po ceni takmičiće se sa sojom, tvrde finski naučnici. Proizvodi se od bakterija iz zemlje koje se hrane vodonikom izdvojenim iz vode uz pomoć električne energije.

U Srbiji se za transport izdvaja manji deo kućnog budžeta od evropskog proseka, 12,3 odsto.

Narodna banka Srbije, u saradnji sa Svetskom bankom, napravila je Nacionalnu strategiju Republike Srbije za mala plaćanja 2019 - 2024, objavljeno je na sajtu NBS.