Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Aktuelnosti

Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, njihovom razvoju i unapređivanju kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podsticanje prerade na gazdinstvu kao i podsticanje osnivanja malih pivara.

Pravo učešća na Konkursu imaju mikro i mala privredna društva i preduzetnici, koji je registrovan u Agenciji za privredne registre najkasnije 60 dana pre dana objavljivanja Konkursa i ima sedište, odnosno registrovan ogranak na teritoriji AP Vojvodine.

Pravo učešća na Konkursu imaju mikro i mala privredna društva i preduzetnici, koji je registrovan u Agenciji za privredne registre najkasnije 60 dana pre dana objavljivanja Konkursa i ima sedište, odnosno registrovan ogranak na teritoriji AP Vojvodine.

Pravo učešća na Konkursu imaju mikro i mala privredna društva i preduzetnici (u daljem tekstu: Podnosilac prijave), koji je registrovan u Agenciji za privredne registre najkasnije 60 dana pre dana objavljivanja Konkursa i ima sedište, odnosno registrovan ogranak na teritoriji AP Vojvodine.

Cilj Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine, u 2019. godini - podizanje kvaliteta objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda iz AP Vojvodine-  je unapređenje turističke ponude AP Vojvodine.

Cilj Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini - Manifestacije je podsticanje rada udruženja građana sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, koja se bave unapređenjem turističke ponude Autonomne pokrajine Vojvodine kroz organizovanje turističko-privredne manifestacije od pokrajinskog, republičkog i međunarodnog značaja, kao i učestvovanje na manifestacijama od pokrajinskog, republičkog i međunarodnog značaja.

Cilj Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini - organizovanje kongresa je podsticanje rada udruženja građana koja organizuju kongres na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, koja se bave unapređenjem turističke ponude Autonomne pokrajine Vojvodine kroz organizovanje kongresa od pokrajinskog, republičkog i međunarodnog značaja.

Cilj dodele bespovratnih sredstava je podsticanje jačanja kapaciteta poslovnih inkubatora sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine radi razvoja privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

Cilj dodele bespovratnih sredstava je povećanje produktivnosti i konkurentnosti klaster organizacija i njihovih članica putem nabavke opreme za rad na zajedničkom proizvodu ili pružanju usluga koji ima strateški značaj za razvoj privrednih i turističkih potencijala AP Vojvodine.

Cilj dodele bespovratnih sredstava je povećanje produktivnosti i konkurentnosti klaster organizacija i njihovih članica kroz realizaciju projekata od značaja za razvoj privrednih i turističkih potencijala AP Vojvodine.

Cilj dodele bespovratnih sredstava jeste podrška privrednih subjekata koji svoju delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije, kao bitnog segmenta razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

Cilj dodele bespovratnih sredstava jeste podrška privrednim subjekatima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije kao bitnog segmenta razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

Pokrajinski sekretarijat dodeljuje bespovratna u ukupnom iznosu od 40.000.000,00 dinara mirko i malim privrednim društvima i preduzetnicima za subvencionisanje izdataka za nabavku mašina ili opreme ili softvera ili za sticanje nematerijalne imovine radi jačanja konkurentnosti privrednih subjekata, povećanja obima proizvodnje, te povećanja ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva u AP Vojvodini putem investiranja u sredstva za rad i proizvodnju.

Pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam dodeljuje bespovratna sredstava u ukupnom iznosu od 40.000.000,00 dinara mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima za subvencionisanje izdataka za nabavku repromaterijala, radi jačanja konkurentnosti privrednih subjekata i povećanja ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva u AP Vojvodini.

Cilj dodele bespovratnih sredstava je podrška razvoju socijalne ekonomije na teritoriji AP Vojvodine.

Cilj dodele bespovratnih sredstava je unapređenje procesa proizvodnje na način koji ne ugrožava tradicionalnu tehnologiju karakterističnu za stari zanat radi povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva u AP Vojvodini.

Cilj dodele bespovratnih sredstava je podrška privrednim subjektima koji su osnovani i upravljani od strane žena, kao bitnog segmenta razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

Prošle godine Republički zavod za statistiku zabeležio je blagi rast zaposlenosti na teritoriji cele države i to za 3,3 odsto. Skoro duplo veći procenat, 6,4 odsto, zabaležen je porast zaposlenosti u kategoriji preduzetnika. Manje zaposlenih i to za više od 7 odsto registrovano u kategoriji poljoprivrednih proizvođača.

Najbrži golub na svetu Armando, poreklom iz Belgije, prodat je na aukciji po neverovatnoj ceni od milion i 200 hiljada evra.

Cene stanova novogradnje u Republici Srbiji u 2018. godini, u odnosu na prosečne cene stanova u 2017. godini, povećane su za 9,9 odsto.