Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

BIZNIS VESTI - PANDEMIJA COVID 19 UZROK PROMENA NA TRŽIŠTU RADA

22.05.2020

Zanimljivost, za kraj.

Pandemija koronavirusa promenila je skoro svaki aspekt života, od načina na koji radimo do načina na koji konzumiramo i tako je učinila bespotrebnim milione radnih mesta, prenosi Biz life.

Ipak, virus je takođe stvorio potražnju za novim vrstama posla. Dok kompanije razmatraju kako da na najbezbedniji način vrate svoje zaposlene u kancelarije, mnogi angažuju ljude koji će da mere temperature i pomažu u testiranju na virus.

Zbog venčanja i radnih sastanaka koji se odigravaju preko ekrana, postoje otvorena radna mesta za podršku na video platformama.

„U proteklim recesijama imali smo rast radnih mesta za uterivanje dugova i savetnike za bankrot“, rekla je ekonomistkinja Džulia Polak i dodala da je koronavirus uzrokovao javno-zdravstvenu katastrofu koja je stvorila čitav spektar novih radnih mesta potrebnih za suzbijanje bolesti.

Evo osam poslova čija popularnost raste i tek će u narednom period, tragači za kontaktima, Covid-19 laboranti, Covid-19 negovatelji, merači temperature, službenik za sprovođenje zakona, proizvođači i instalatori pregrada, proizvođači maski za lice i Zoom stručnjaci za podršku, prenosi Biz life.