Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA

20.01.2023

 Foto: Pixabay

Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 198 dinara za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 167 dinara za litar.

Prošle nedelje cena goriva bila je 195 dinara za litar evrodizela, dok je litar benzina evropremijum BMB 95 koštao najviše 165 dinara. Narednih sedam dana plaćaćemo skuplje i dizel i benzin i to je prvo povećanje cena goriva u Srbiji posle nekoliko nedelja koliko je cena intenzivno išla u minus.

Istovremno i na svetskim berzama proteklih desetak dana cena nafte je po barelu skočila za 5 do 7 dolara. Jutros je barel na londonskoj berzi 84 dolara.

Produžena ograničenja

Vlada Srbije obnovila je uredbe i odluke o naftnim derivatima i gasu, tako da je važenje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo do kraja januara.

„Kako bi se omogućilo nesmetano snabdevanje tržišta derivatima nafte i očuvao standard građana, Vlada Srbije donela je odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto“, saopšteno je iz Vlade.

Izvor: Nova