Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Preduzetničke priče

Maya svet lepote, kozmetički je salon o kome je njegova vlasnica Maja Trifunjagić sanjala godinama. Sanjala, jer je to posao kojim je želela da se bavi celog života. Studio za negu lica i tela otvoren je oktobra 2019.

Klub Specchio omiljeno je mesto mladih ali i onih malo starijih Zrenjaninaca i gostiju iz okoline. Ko želi dobru zabavu, kvalitetnu uslugu, odličnu atmosferu, jednom rečju vrhunski prvod bar je jednom posetio ovaj klub.

Ivona je sa svojim suprugom Radivojem otvorila licenciranu organizaciju socijalne zaštite za pružanje usluga pomoći u kući deci, odraslim i starim licima. Za Zrenjanin je ovo nešto potpuno novo – „Aurora Vita“ prva je licencirana organizacija ovog tipa u gradu.

Kafana Pimpilo u Lazarevu jedna je od najdugovečnijih a i najpoznatijih kafana na ovim prostorima. Otvorena je pre 52 godine, tačnije 1970. godine, a otvorili su je roditelji sadašnjeg vlasnika Gorana Sikića kom je desna ruka u poslu supruga Milica.

 Iz ljubavi prema prirodi, biljkama, šumama, održivom razvoju, recikliranju, Zrenjaninka Milana Tabački napravila je sopstveni biznis i kreirala sopstveni brend.

Zoran Slijepčević vlasnik je zanatske radnje „Tkač“, sa sertifikatom „Stari zanat“, koji na ručnom razboju stvara cenjene i tražene rukotvorine. Zorana znaju i u Zrenjaninu ali u celoj Srbiji po divnim ručno tkanim proizvodima ali možda ne znaju da je Zoran jedini muškarac u Srbiji koji se bavi ovim starim zanatom.

Ćurčija u Zrenjaninu odavno nema. Možda još radi neki krznar eventualno krojač koji zna sa kožom, ali ćurčija je zanat koji se preselio u istoriju.

Zrenjaninka Milica Arsić, diplomirani grafičar i profesor likovne kulture, poslednjih nekoliko godina uspešno vodi svoj posao. Vlasnica je Fashion studija Gospođica Mici u Zrenjaninu.

Između praznika, dva Uskrsa i jednog radničkog, 1.maja, Dana rada, možda bi bilo zanimljivo da se podsetimo ljudi koji rade. I to svojim rukama. U eri kada se sve može na računaru i iz glave, postoje i dalje oni koji vole da koriste svoje ruke.

Svoj biznis Saša Bajić, vlasnik i direktor firme BS Computer pokrenuo je 10. oktobra 2005. godine. Pamti taj datum jer je, kako kaže, prvo otišao da upiše petu godinu na fakultetu „Mihajlo Pupin“ a kad je to uradio, svratio je da opštine (tada je tako bilo) da otvori firmu.

Miroslav Premčević, vlasnik firme Tim elektro 023, imao je, naoko, siguran posao ali, kako kaže, u jednom trenutku je shvato da ukoliko želi da napreduje, da bolje zarađuje, to se može dogoditi samo ako se otisne u preduzetničke vode.

Posle dvadeset godina rada u državnom sektoru, Nenad Radak odlučio je da pokrene sopstveni biznis. Svoju firmu Minex sistem, koja se bavi elektroinstalacijama, vodi već dve godine i za svoju odluku kaže da je bila najispravnija moguća.

Porodica Batinić iz Lazareva poznata je pčelarska porodica. Majka Ankica jedna je od retkih žena koja se decenijama bavi pčelarstvom. Kako su, kao porodica, pčelarstvom ovladali na visokom nivou, jedan od sinova, Darko, odlučio je da krene u pravcu proizvodnje organskog meda, jer je tu video šansu za unapređenje porodičnog posla.

Dijana Mandić vlasnica je salona za negu i šišanje pasa MY HEART MEGI iz Zrenjanina. Jedna je od žena preduzetnica koja je podršku za svoj biznis dobila prošle godine na prvom konkursu za žensko preduzetništvo koji je raspisao grad Zrenjanin.

Svetlana Stankov iz Stajićeva jedna je od žena preduzetnica čiji je biznis plan podržan na konkursu koji je prošle godine prvi put organizovala gradska uprava.

Wonder Gym je novi, po mnogo čemu drugačiji fitness centar u Zrenjaninu, koji se pozicionirao u Big Shopping centru, sa fitness konceptom kakav se teško pronalazi i u najvećim svetskim metropolama. 

U Srbiji trenutno postoji jedan jedini sertifikovani jorgandžija. To je Zrenjaninka Nada Tapai. Nada je zahvaljujući subvencijama Nacionalne službe za zapošljavanje otvorila jorgandžijsku radnju. Nada ima i sertifikat, koji potvrđuje da se bavi stari zanatom.

Zlatarska tradicija zrenjaninske porodice Ormai duga je više od osam decenija a ovim starim i lepim zanatom bavile su se i bave se četiri generacije ove porodice.

Marina Nikolić i njen suprug Radiša dobar su primer kako, kad su svi složni, može u isto vreme i da se započne posao i stvara porodica. I primer su, da je nekad selo bolje od velikog grada.

Kristina Vukov je jedna od žena preduzetnica koja je na nedavno završenom gradskom konkursu dobila subvencije za svoj biznis. Svojom idejom pridobila je komisiju koja je u Kristininom biznis planu videla potencijal. Kristina se bavi proizvodnjom heklanih igračaka.