Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Preduzetničke priče

Andraš Šipoš preduzetnik je već 33 godine: pod istim imenom ali što je još zanimljivije pod istim matičnim brojem, Andraš ima dve prodavnice šrafovske robe, brava, vijčane robe, HTZ opreme i druge robe. Jednostavno -„Šipoš“.

Preduzetnička priča Angele i Milana Gavrilovića traje gotovo isto koliko traje i njihov bračni život. Naime, prvi svoj posao, privatnu prodavnicu mešovite robe „Gondola“ (koja je bila druga takve vrste u gradu) otvorili su 1987. godine, odmah posle venčanja.

Kada je pre 33 godine gospođa Ida Vencel rešila da ostavi stalan posao u jednom zrenjaninskom, tada društvenom preduzeću, i počne sopstveni biznis, osim najbližih koji su je potpuno razumeli, svi ostali su se krstili.

Nevena i Dejan Popov partneri su i u životu i u poslu. U prelepom malom gradiću na obali Tise, Novom Bečeju, oni vode porodični biznis: pržionicu kafe i prodavnicu zdrave hrane sve pod brendom MD biotika. Preduzetničku priču za Virtuelni inkubator ispričala je Nevena Popov.

Nikola Tričković vlasnik je prodavnice auto delova „Uni car“ . Prodavnica pod ovim imenom, u kojoj se prodaju auto delovi, auto oprema, ulja i sve drugo što je potrebno jednom automobilu, postoji već 23 godine a na adresi na kojoj je sada, Narodne omladine 9, poslednjih 16 godina.

Firma VMM liftovi bavi se trenutno istraživanjem tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine za češku kompaniju koja se bavi proizvodnjom liftova i invalidskih pomagala.

Radoslav Antić vodi kafe „Bridž“, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih zrenjaninskih kafića, već 18 godina. I polako se priprema za obeležavanje dve decenije uspešnog rada, što će da se desi za dve godine.

Firma IP Media 023, medijsko predstavljanje, komunikacija, odnosi sa javnošću i književno stvaralaštvo, bavi se delatnostima iz ove tri sfere i posluje u ovom obliku 5 godina. 

Preduzetnička priča Marka Ćurčića, vlasnika velnes centra Psyhio spa (Fizio spa) koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“ nije sasvim tipična. Marko je napustio posao u javnom sektoru i to posle 11,5 godina, i otisnuo se u preduzetničke vode. Pre tih voda, desilo se – more.

ZIPORTAL je agencija koja je nastala sa prevashodnom idejom da bude osnivač internet medija, portala zrenjaninski.com.

Ultraplanet danas je porodično preduzeće specijalizovano za proizvodnju grafike velikog formata. Kada je nastajalo, pre 17 godina, osnivač Ultraplaneta Igor Vorgić, nije mislio da će se baviti ovim čime se danas bavi.

Agropromet plus je mala porodična firma, u kojoj su trenutno anagažovani supružnici Vesna i Zoltan Gombar.

Miltrade group 023 doo firma je koja se pretežno bavi drumskim prevozom a u svom sastavu ima auto servis. U pitanju je porodična firma, koju polako preuzima da vodi njen najmlađi član Milan Đukić.

Đorđe Lukić ima 30 godina a poslednjih osam je u preduzetničkim vodama. Njegova firma Bizluks bavi se uslugama iz elektroenergetike, izvođenjem elektro radova, projektovanjem i održavanjem mašina i opreme. U firmi je zaposleno 6 radnika, od kojih su dvojica elektroinžinjeri.

Svetislav Lukić i njegova firma Pop Lukić doo iz Banatskog Velikog Sela kod Kikinde novi je član Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Srđan Aćin je arhitekta i na čelu je, kako sam kaže, male firme – Indesign studija. Indesign studio se pretežno bavi dizajnom i projektovanjem enterijera i po tome je prepoznatljiv na tržištu. Naravno, radi se i na projektovanju eksterijera kada se ukaže takva potreba.

Predrag Vrzić vlasnik je turističke agencije „Solaris“ više od sedam godina. I novi član Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Dragan Vrućinić u preduzetničkim vodama je 15 godina. Vlasnik je i direktor firme „Voda plus“, jedne od lidera i vodećih firmi u Srbiji koja se bavi distribucijom vode za piće i watercoler aparatima.

Firma As commerce 023 iz Zrenjanina je osnovana davne 1996. godine. Osnovna delatnost joj je trgovina bojama i lakovima, tapetama i ostalim dekorativnim materijalima.

Da najgora vremena mogu da budu izazov, ali i velika šansa, pokazuje preduzetnička priča Dragana Vidakovića, koga Zrenjaninci identifikuju sa trgovinskim lancem „Impel“ a Dragan je vlasnik i suvlasnik ukupno 9 preduzeća sa oko 180 zaposlenih.