Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Preduzetničke priče

Dejan Grbušić, vlasnik restorana „Domaćin“ po zanimanju je mašinski inžinjer. Ipak, onim za šta se školovao nikad se nije bavio.

Goran Kovačević, direktor trgovinskog lanca Gomex, u takozvanom društvenom sektoru bio je zaposlen manje od godinu dana.

 

Porodičnu firmu Natron osnovao je Tomislav Stefanović 1994. godine. Sada porodični posao vodi Tomislavov sin, Srđan. Za Srđana je angažovanje u porodičnoj firmi bio logičan izbor.

U Zrenjaninu ga znaju kao Noleta vulkanizera, a mnogi ne znaju da su čuveni Nole i njegov servis Vulko, deo franšiznog lanca Goodyear. U pitanju je američka firma sa sedištem u Poljskoj, čiji je jedini predstavnik u Zrenjaninu Nole Stojanović, vlasnik vulkanizerskog servisa u Miletićevoj ulici.

Marko Marjanović vodi restoran Krug M koji se nalazi na obodu Nove pijace. U pitanju je porodični posao, koji su pre Marka i njegove supruge, vodili Markovi roditelji.

„Bambi“ kozmetički salon za automobile, čiji je vlasnik Gordana Micić, mesto je na kom, kako kažu u salonu, vaš auto progleda.

Bojan Ravić, vlasnik i direktor firme „Golden shadows“ , koja u svom sastavu ima restoran i ketering i nalazi se u prostoru Gomeksovog Totala, ugostiteljstvom se bavi skoro 25 godina. Kako sam kaže, na raznorazne načine, a pre tri meseca odlučio je da uplovi u preduzetničke vode.

 

Ćirkom doo je porodična firma koja uspešno posluje više od tri decenije. Temelje su joj udarili roditelji današnjih vlasnika a kako je sve počelo i kako danas izgleda, za čitaoce Virtuelnog inkubatora svoju preduzetničku priču ispričao je Fjodor Ćirić, suvlasnik Ćirkoma doo.

Robert Šarović svoj privatni biznis počeo je pre pet godina, nakon završene petnaestogodišnje sportske karijere.

Firma Janjušević, društvo sa ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge iz Sečnja, porodično je preduzeće. Osnovna delatnost firme je tehnički pregled vozila i pružanje autoservisnih usluga.

Petar Medarević, suvlasnik i direktor marketing preduzeća One stop marketing, ima zanimljivu preduzetničku priču.

Studio Barun i njegov vlasnik i direktor Predrag Pavlov, možda su i najmlađi članovi Unije poslodavaca Zrenjanina. Ne samo po godinama koliko ih ima Peca, nego i po tome što je Studio Barun zvanično počeo da radi aprila ove godine.

Vlado Dašić vlasnik je turističke agencije Caravan, koja se nalazi u Gimnazijskoj ulici u Zrenjaninu. Svoju agenciju Dašić je osnovao 1. marta 1991. godine.

Ivica Ristevski već 14 godina uspešno vodi firmu Respecta doo, koja se bavi reparacijom tonera za laserske štampače i servisom štampača. Ipak, privatni posao nije Ivičin prvi izbor.

 

Veterinarska apoteka Gama pet porodični je posao bračnog para Zorice Cabadaj Ankić i Željka Cabadaja. Zorica i Željko mogu da slobodno da kažu da je njihov posao nastao iz ljubavi i hobija. Ono što je počelo kao ljubav i hobi vremenom je postao porodični biznis.

Milan Zirojević vlasnik je i direktor firme „Zitros“ koja se bavi sistemima za prečišćavanje vode u mnogim oblastima, od prečišćavanja vode u kućama i stanovima, industrijskim postrojenjima, auto perionicama, eko česmama. Jednom rečju, gde se traži čista voda, tu je „Zitros“.

Bojan Bojanić najtrofejniji je takmičar u šaranskom ribolovu u Srbiji. Višestruki je državni prvak, višegodišnji reprezentativac, od skora pobeđuje ne samo u šaranskom ribolovu nego i u disciplini koju mi znako kao varaličarenje.

Na čelu As taksija od samog početka je Brano Backović. Backović se i pre osnivanja As taksija bavio ovim poslom.

Sonja Dragaš spojila je na jedan poseban način svoju ljubav i posao. Iz Sonjine ljubavi prema kupovini, istina nešto drugačijoj od uobičajene, pre 11 godina nastala je „Extra sekendica“.

Junior security počeo je sa radom 1993. godine. Istina, prvih pet godina rada firma se praktično pripremala za bavljenje onim čime se bavi danas i po čemu je poznata ne samo u zemlji nego i u inostranstvu: tehničkim obezbeđenjem imovine i lica. Ili, ugradnjom i održavanjem alarmnih sistema, video pristupom, GPS praćenju automobila, kontrolom radnog vremena…