Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Preduzetničke priče

ZIPORTAL je agencija koja je nastala sa prevashodnom idejom da bude osnivač internet medija, portala zrenjaninski.com.

Ultraplanet danas je porodično preduzeće specijalizovano za proizvodnju grafike velikog formata. Kada je nastajalo, pre 17 godina, osnivač Ultraplaneta Igor Vorgić, nije mislio da će se baviti ovim čime se danas bavi.

Agropromet plus je mala porodična firma, u kojoj su trenutno anagažovani supružnici Vesna i Zoltan Gombar.

Miltrade group 023 doo firma je koja se pretežno bavi drumskim prevozom a u svom sastavu ima auto servis. U pitanju je porodična firma, koju polako preuzima da vodi njen najmlađi član Milan Đukić.

Đorđe Lukić ima 30 godina a poslednjih osam je u preduzetničkim vodama. Njegova firma Bizluks bavi se uslugama iz elektroenergetike, izvođenjem elektro radova, projektovanjem i održavanjem mašina i opreme. U firmi je zaposleno 6 radnika, od kojih su dvojica elektroinžinjeri.

Svetislav Lukić i njegova firma Pop Lukić doo iz Banatskog Velikog Sela kod Kikinde novi je član Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Srđan Aćin je arhitekta i na čelu je, kako sam kaže, male firme – Indesign studija. Indesign studio se pretežno bavi dizajnom i projektovanjem enterijera i po tome je prepoznatljiv na tržištu. Naravno, radi se i na projektovanju eksterijera kada se ukaže takva potreba.

Predrag Vrzić vlasnik je turističke agencije „Solaris“ više od sedam godina. I novi član Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

Dragan Vrućinić u preduzetničkim vodama je 15 godina. Vlasnik je i direktor firme „Voda plus“, jedne od lidera i vodećih firmi u Srbiji koja se bavi distribucijom vode za piće i watercoler aparatima.

Firma As commerce 023 iz Zrenjanina je osnovana davne 1996. godine. Osnovna delatnost joj je trgovina bojama i lakovima, tapetama i ostalim dekorativnim materijalima.

Da najgora vremena mogu da budu izazov, ali i velika šansa, pokazuje preduzetnička priča Dragana Vidakovića, koga Zrenjaninci identifikuju sa trgovinskim lancem „Impel“ a Dragan je vlasnik i suvlasnik ukupno 9 preduzeća sa oko 180 zaposlenih.

Knjižara “’Stražilovo” svoju skoro 30 godina dugu priču započinje 1990. godine.

Štamparija Diginet je 1. decembra ušla u 18- tu godinu rada i poslovanja na tržištu srednjeg Banata, Vojvodine pa i Srbije. Možda je to pravo vreme da se osvrne, pogleda šta se uradilo ali još više vreme da se naprave planovi šta i kako dalje.

Za Alekseja Ilića privatno preduzetništvo bilo je potpuno logičan i prirodan izbor. Privatnim poslom počeo je da se bavi pre punih 18 godina i kaže, kada bi mogao da se vrati na početak, opet bi sve isto radio.

Zrenjaninska porodična kompanija „UM-Ing“ (Umićević inženjering), od osnivanja 2005. godine beleži stalni rast i jača poslovne aktivnosti, a u planu je i prostorno širenje, u Industrijskoj zoni „Bagljaš“ , pored već postojeće poslovno-proizvodne hale.

Iako se u porodici niko nije bavio automobilima, Svetozar Velemirov znao je da su autmobili ono čime želi da se bavi u životu.

Moraš da imaš znanje, da ulažeš u opremu, da veruješ u sebe, da imaš plan i onda nema razloga za brigu, tako preduzetništvo vidi Saša Stanojević

„Mili 2B“ je porodična preduzetnička radnja koja se bavi proizvodnjom karoserija za motorna vozila, poluprikolica i prikolica. Drže je otac i sin Milićević.

Nikola Kerleta nije imao dilemu: svoj život u svoje ruke, a dobra vremena moraju doći.

Biljana Manić Stojanov diplomirani je pravnik ali svoj poslovni život vezala je, uglavnom, za privatno preduzetništvo i to u sferi obrazovanja. Sada vodi Centar za edukaciju Smart School i za Virtuelni inkubator priča svoju preduzetničku priču.