Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Preduzetničke priče

Milan Zirojević vlasnik je i direktor firme „Zitros“ koja se bavi sistemima za prečišćavanje vode u mnogim oblastima, od prečišćavanja vode u kućama i stanovima, industrijskim postrojenjima, auto perionicama, eko česmama. Jednom rečju, gde se traži čista voda, tu je „Zitros“.

Bojan Bojanić najtrofejniji je takmičar u šaranskom ribolovu u Srbiji. Višestruki je državni prvak, višegodišnji reprezentativac, od skora pobeđuje ne samo u šaranskom ribolovu nego i u disciplini koju mi znako kao varaličarenje.

Na čelu As taksija od samog početka je Brano Backović. Backović se i pre osnivanja As taksija bavio ovim poslom.

Sonja Dragaš spojila je na jedan poseban način svoju ljubav i posao. Iz Sonjine ljubavi prema kupovini, istina nešto drugačijoj od uobičajene, pre 11 godina nastala je „Extra sekendica“.

Junior security počeo je sa radom 1993. godine. Istina, prvih pet godina rada firma se praktično pripremala za bavljenje onim čime se bavi danas i po čemu je poznata ne samo u zemlji nego i u inostranstvu: tehničkim obezbeđenjem imovine i lica. Ili, ugradnjom i održavanjem alarmnih sistema, video pristupom, GPS praćenju automobila, kontrolom radnog vremena…

Jedan od najpoznatijih preduzetnika i privrednika u Velikom Bečkereku sredinom i krajem XIX veka bio je Ferenc (Franja) Roža. 

Gradski hroničar Dragoljub Čolić beleži Nikolu, oca i Nikolu Lučića sina (negde u spisima stoji i Lucić) kao velikobečkerečke brodovlasnike.

Na mestu gde danas stoji ruinirana i oronula zgrada nekadašnje Robne kuće Beograd (ili stara Nama, kako je Zrenjaninci zovu), nekada je bila Daunova gvožđara.

 

DK Trade Zrenjanin porodična je firma Duška i Vesele Kvaščev, i njihove dece. Duško i Vesela prva su generacija u porodici Kvaščev koja je otpočela privatni posao 2001. godine.

Posao je počeo otac. Išao je u srednju šumarsku školu, tamo su imali predmete vezane za kamen i kamenorezanje, dopalo mu se, prvo je učio zanat kod majstora kamenorezaca a onda se osamostalio. Svoj posao je razvijao u tri grada, dve države i pokazao da može i ume, bez obzira na prilike, priča porodičnu preduzetničku istoriju Zoran Baždar.

Prvu privatnu firmu osnovao je Veselin Suvačarev, a firma se tada, kao i sada, zove SBS Vatro-impex doo i bavi se kontrolnim pregledom (servisom) i prodajom vatrogasne opreme i izradom projektno tehničke dokumentacije iz oblasti zaštite od požara.

Pogon Novaresa u Zrenjaninu deo je intergisane kompanije za prozvodnju komponenata za automobilsku industriju „Novares“, koja je nastala integracijom sa američkom kompanijom Kay Plastics. 

DRVO SA DUŠOM

26.06.2019

Gorjana Ponjević Ballani, vlasnica radionice Wood planet, živi od jednog starog zanata – stolarskog.

Auto školu Mile BiV vode otac i sin, Mile i Borislav Karapandžin. Škola je osnovana 2004. godine i za 15 godina postojanja beleži lepe uspehe u radu.

Slogan naše firme ali i suština onoga što radimo jeste da našim klijentima uštedimo i vreme i novac, tako svoju preduzetničku priču započinje Igor Kuručev, vlasnik firme S&N Consulting Group. 

Kada je počinjao svoj posao, 1. aprila 1997. godine, Miroslav Filep, dugogodišnji vlasnik i direktor firme za reciklažu „Dogama“, znao je da mora nešto da radi i da to mora biti posao od kog će njegova porodica moći da živi. 

Za Virtuelni inkubator, platformu Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, posao kojim se bavi predstavila je Milica Ošap, direktorka Golf centra koji se nalazi u Žablju.

Andraš Šipoš preduzetnik je već 33 godine: pod istim imenom ali što je još zanimljivije pod istim matičnim brojem, Andraš ima dve prodavnice šrafovske robe, brava, vijčane robe, HTZ opreme i druge robe. Jednostavno -„Šipoš“.

Preduzetnička priča Angele i Milana Gavrilovića traje gotovo isto koliko traje i njihov bračni život. Naime, prvi svoj posao, privatnu prodavnicu mešovite robe „Gondola“ (koja je bila druga takve vrste u gradu) otvorili su 1987. godine, odmah posle venčanja.

Kada je pre 33 godine gospođa Ida Vencel rešila da ostavi stalan posao u jednom zrenjaninskom, tada društvenom preduzeću, i počne sopstveni biznis, osim najbližih koji su je potpuno razumeli, svi ostali su se krstili.