Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

BILJNI TERARIJUMI MILANE TABAČKI

20.07.2022

 Iz ljubavi prema prirodi, biljkama, šumama, održivom razvoju, recikliranju, Zrenjaninka Milana Tabački napravila je sopstveni biznis i kreirala sopstveni brend.

Milana se bavi izradom biljnih samoodrživih terarijuma, pod brendom Lanz.

- Jednog dana sam kupila zanimljivu staklenu figuricu u obliku sijalice i odjednom dobila želju da posadim nešto unutra. Kroz malo istraživanje sam shvatila da postoji cela jedna grana u teraristici koja se bavi zatvorenim tipom terarijuma. Kako je to i dalje relativno nepoznato na našim prostorima i uz želju da kreiram jedan novi mali svet, rešila sam da svoj hobi pretvorim u posao i da hobi probam da brendiram, priča Milana i dodaje da je veliki ljubitelj prirode, posebno šume, pa je vrlo brzo shvatila da je ono što sada radi nešto čime bi mogla da se bavi čitav život.

Milana kaže da su biljni terarijumi idealni za početnike u gajenju cveća a posebno su lep poklon.

- Ovo jeste moj hobi ali i moj posao. Lanz biljni samoodrživi terarijumi trenutno se mogu kupiti onlajn putem fejsbuka ili instagrama.. Zbog nesigurnog transporta moguće je samo lično preuzimanje bilo kojim danom u Zrenjaninu i vikendom u Novom Sadu. Takođe, biljne terarijume možete često videti po festivalima rukotvorina. Na festivalima sam često jer su to divne manifestacije i toplo preporučujem da ih posete svi, kad god su u prilici, ističe Milana i najavljuje projekat koji će uskoro predstaviti i promovisati.

- Zamislila sam projekat čiji cilj je suzbijanje i reciklaža otpadnog materijala, stakla. Počela sam ga krajem prošle godine ali zbog lošeg tajminga ali i manjka novca, trenutno je na pauzi. Planiram da ga ponovo pokrenem i da napravim neke male ali zdrave promene u ovom gradu. Nadam se da ću uskoro moći da ga predstavim široj javnosti, završava Milana Tabački.