Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

GDE JE SLOGA TU JE I POSAO I PORODICA

26.01.2022

Marina Nikolić i njen suprug Radiša dobar su primer kako, kad su svi složni, može u isto vreme i da se započne posao i stvara porodica. I primer su, da je nekad selo bolje od velikog grada.

Po zanimanju pekari, Nikolići su jedno vreme radili u Beogradu a onda su rešili da se vrate u Perlez i tu započnu sopstveni biznis.

Marina je konkurisala na poziv grada za subvencionisanje ženskog preduzetništva i odobren novac je Nikolićima pomogao da pre dve nedelje otvore vrata svoje nove pekare.

- Radili smo u Beogradu a onda odlučili da pokušamo sami u Perlezu, pričaju Nikolići. Pekaru „Efrosin“ smo otvorili 11. januara i, iako je rano, mislim da će nam dobro ići. Perležani dolaze da kupuju i sviđa im se naša ponuda a mi ćemo se truditi da opravdamo poverenje kvalitetom, kažu.

Marina je trenutno najviše zauzeta oko četvoromesečne bebe, pa je u pogonu uglavnom Radiša. Nikolići imaju četvoro dece, kćerku i tri sina.

- Moj radni dan u pekari počinje u 18 časova uveče, i mesim, pečem bukvalno celu noć. Već u pet izjutra otvaramo pekaru. U njoj rade dve žene. Pravimo hleb, pravi domaći, kifle i drugo pecivo, burek... kaže Radiša.

Bilo je već u ponudi i slavskih kolača a kako kažu, pratiće šta Perležani najviše traže, pa će i ponudu prilagođavati željama i potrebama svojih mušterija.