Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

KAD HOBI POSTANE BIZNIS: VUKOV HEKLANE IGRAČKE

19.01.2022

Kristina Vukov je jedna od žena preduzetnica koja je na nedavno završenom gradskom konkursu dobila subvencije za svoj biznis.

Svojom idejom pridobila je komisiju koja je u Kristininom biznis planu videla potencijal.

Kristina se bavi proizvodnjom heklanih igračaka.

Po zanimanju je master inžinjer za zaštitu životne sredine ali je svoj poslovni put pronašla u nečemu durgom.

  • Počela sam da štrikam na master studijama 2010. iz hobija, a kasnije i da heklam. Čak sam u određenoj meri to što sam napravila i prodavala preko društvenih mreža. Međutim, tek kad sam početkom 2019. godine napravila prvu heklanu igračku, žapca, kojom sam zaista bila zadovoljna, počela sam da hobi razvijam u posao, priča Kristina za Virtuelni inkubator.

Tokom dve godine, pored heklanja, Kristina je unapređivala razne veštine koje su uključivale i fotografiju, marketing, prodaju…

Kada je osetila da je spremna, juna prošle godine otvorila je svoju preduzetničku firmu “Vukov heklane igračke”.

  • U mojoj ponudi se nalaze različite zvečke, životinje, voće i povrće, hrana... Potrudila sam se da imam raznovrsnu ponudu koja je zanimljiva deci različitog uzrasta i pola. No, pre svega, pravim igračke koje su napravljene od pamuka, napunjene antialergijskim silikonskim češljanim vlaknom. Svaka igračka je ručno napravljena, sa ušivenim i izvezenim detaljima bez plastičnih delova, pa su kao takve bezbedne za igranje i izuzetno kvalitetne. To znači da će se deca sa njima dugo igrati, kaže Kristina.

Kada je počela da pravi igračke, Kristina je već bila mama i bilo joj je jako važno da se igračke lako održavaju.

  • Sve igračke mogu da se peru u mašini na 30 stepeni i to je, s jedne strane, veliko olakšanje a s druge strane, igračke koje se lako zaprljaju, lako se i operu i deca se mogu potpuno bezbedno igrati, kaže Kristina i dodaje:
  • Deca veoma vole ovakve igračke. Bebama su zanimljive zbog zvuka i boja, i uglavnom vole da ih žvaću kad ih muče zubići. Starija deca vole životinje, a sa voćem i povrćem mogu na razne načine da se igraju, tako da su im dugo zanimljivi.