Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

MOŽEMO DA RADIMO SAMO ZA SEBE

08.07.2020

Bračni par Marijana i Stevica Inđić rade u porodičnom preduzeću „Promptus“.

 

Vlasnik preduzeća „Promptus“ je Stevica a Marijana se bavi knjigovodstvom.

 

  •  Početak „Promptusa“ je bio preduzeće koje se bavi proizvodnjom kompjuterskih programa, odnosno softvera, kasnije sam se priključila i ja sa svojim poslom knjigovođe, priča Marijana Inđić porodičnu preduzetničku priču. Suprug je kratko radio u drugoj firmi. Oboje smo vrlo brzo shvatili da smo osobe koje ne mogu da rade za druge. Priroda nam je takva da možemo da radimo samo za sebe, i to što smo na vreme shvatili kako stvari stoje pomoglo nam je u daljem poslu, kaže Marijana.

 

Iako je u pitanju porodični posao, Marijana kaže da s obzirom da ona i suprug rade različite poslove, svako ima svoj radni prostor i stvari dobro funkcionišu.

 

  •  Svako ima svoju kancelariju i svako radi svoj posao. Kada posao završimo, ostavljamo ga u radnom prostoru a kod kuće smo samo porodica, ističe Marijana. Dodaje da im za 13 godina koliko rade u porodičnoj firmi to polazi za rukom i da se nijednog trenutka nisu pokajali zbog svoje odluke.

 

  •  Iako je i odgovornost velika kada je u pitanju porodična firma, sloboda koju donosi je neprocenjiva. Mi jednostavno volimo da radimo za sebe i da samostalno donosimo odluke, naravno i preuzimamo odgovornost, ističe Marijana.

 

Kao najveći problem u poslovanju Marijana ističe problem sa naplatom urađenog posla.

 

  •  To nam je najveći problem. Uradimo posao ali ga teško naplatimo. Ipak, snalazimo se i ne žalimo previše, završava Marijana Inđić porodičnu preduzetničku priču.