Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

SPORT ME JE NAUČIO DA NE ODUSTAJEM NI KADA JE NAJTEŽE

13.11.2019

Robert Šarović svoj privatni biznis počeo je pre pet godina, nakon završene petnaestogodišnje sportske karijere.

Svoje početke opisuje ovako:

 

  • Trebalo je da počnem nešto da radim, jer sam završio profesionalnu sportsku karijeru koja je trajala 15 godina, priča svoju preduzetničku priču Robert Šarović. Gledao sam šta ću, gde ću, čime bih mogao da se bavim a pošto se moj brat već bavio proizvodnjom i ugradnjom PVC stolarije, rešio sam da udruženim snagama napravimo firmu i to je početak firme Premium PVC, kaže Robert i dodaje da nijednog momenta nije imao dilemu oko izbora životnog poziva.

 

  • Znao sam da će se moj život nastaviti u privatnom biznisu. Hteo sam da budem svoj na svome, da radim za sebe i porodicu. Imao sam ponude da ostanem i u košarci, ali nisam želeo takav život. Znao sam šta hoću da radim i to mi se, evo, i ostvarilo. Ostvarilo se na takav način da se nisam pokajao, kaže Robert.

 

Premium PVC je firma koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom PVC stolarije, i svega onoga što uz tu stolariju ide, venecijanera, komarnika, roletni…Posluje na teritoriji Zrenjanina i srednjeg Banata.

 

  • Svaki je početak težak, ali kao da smo imali sreće na startu, pa smo odmah imali posla a vremenom, broj klijenata nam se povećavao, priča Robert. Naša je stolarija vrlo kvalitetna, mi radimo kvalitetno i odgovorno, i najčešće nas novi klijenti angažuju tako što su nas prethodni preporučili. To i prija a i donosi novi posao, kae Robert.

 

Posla ima, iako se u poslednjih pet godina na tržištu ovih usluga pojavila velika konkurencija.

 

  • Protiv konkurencije se borimo kvalitetom, garancijom, profesionalnošću, kaže Robert. U Zrenjaninu se sada mnogo gradi, ljudi menjaju stolariju na svojim stambenim objektima, radimo i za firme. Još nismo uspeli da dobijemo posao na velikim stambenim zgradama, voleli bismo i trudimo se, pa se nadamo da će doći i to vreme, kaže Robert.

 

Od državne podrške, Robert nije koristio nikada ništa.

 

  • Mi smo mala firma, radimo u njoj nas dvojica, i angažujemo radnike, kojih posebno obučenih ima sve manje. Jednostavno, nemam vremena da se bavim i istraživanjem subvencija, povoljnih kredita… Jedan od razloga što sam se učlanio u Uniju poslodavaca je upravo taj. Da naučim i da dobijem pomoć u vezi sa tim delom poslovanja koji je van moje radionice, priča Robert.

 

Robert Šarović 15 godina je igrao košarku kako u Srbiji tako i u nekoliko evropskih zemalja.

 

  • Sport mi je puno pomogao u poslu. Sport vas iskali, očeliči, nema odustajanja i kad je teško, i kad je najteže. Takođe, u sportu sam naučio da komuniciram, i to mi mnogo pomaže u današnjoj komunikaciji sa klijentima. Sport mi je doneo mnogo lepog a sada mi to lepo donosi porodica i posao koji radim, završava svoju preduzetničku priču Robert Šarović.