Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

TEŠKOĆE UČE STRPLJENJU I SLUŽE DA OJAČAJU

04.05.2022

Zrenjaninka Milica Arsić, diplomirani grafičar i profesor likovne kulture, poslednjih nekoliko godina uspešno vodi svoj posao. Vlasnica je Fashion studija Gospođica Mici u Zrenjaninu.

Ne samo što je Milica započela sopstveni biznis nego je kreirala svoj brend.

  • Gospođica Mici brend nastao je kao spoj znanja stečenog na Likovnoj akademiji u Novom Sadu i moje ljubavi prema modi. U pitanju su ručno rađena ženska garderoba i aksesoari. Svaki komad je unikat, izrađen od isključivo prirodnih materijala, ručno oslikan, i prilagođen željama, građi i potrebama svake žene. Klijentkinje mogu izabrati neke od postojećih komada iz trenutne ili prethodnih kolekcija a takođe, što najviše volim, kroz razgovor i crtanje modela, zajedno osmislimo željeni komad garderobe, priča Milica svoju preduzetničku kreativnu priču. Kada sam počela da se bavim modom, pre desetak godina, radila sam samo za sebe, rođake i prijateljice, zatim se broj žena koje su želele moju odeću povećavao. Tako sam shvatila da mi je potreban prostor gde bih mogla ozbiljnije da se posvetim radu i dočekujem svoje klijentkinje. Rešila sam da uozbiljim celu tu priču i osnujem preduzeće. Prošla sam obuku za preduzetnice, dobila subvenciju države za podsticanje ženskog preduzetništva, preuredila porodičnu kuću i moj studio je u junu 2019. godine zvanično počeo sa radom, kaže naša sagovornica.

 

Prve tri godine, nažalost, poklopile su se sa turbuletnim vremenima kroz koji je prolazio ceo svet. Nekoliko meseci nakon otvaranja počela je epidemija korone, strah, zatvaranja, rad od kuće... Garderoba i ulepšavanje su postali nešto nepotrebno.

  • Trudila sam se da radim kao i inače, a pomoć koju smo dobijali od države ulagala sam u materijale, pravila nove kolekcije i čekala. Sada se stvari polako vraćaju u normalu. Prethodni period dodatno me je naučio strpljenju i pojačao moju odluku da ne odustajem, da prelazim prepreku po prepreku. Tako se i broj mojih klijentkinja povećava, polako. Najbolja reklama je preporuka, a to je takođe i velika čast i zato se trudim da svaki moj rad na prvom mestu bude izuzetnog kvaliteta, kaže Milica.

 

U narednom periodu Milica planira da ozbiljnije poradi na marketingu, online prodaji ali sve to zahteva dosta ulaganja, samim tim i vremena.

  • Pomoć države kada je žensko preduzetništvo u pitanju zaista jeste sve bolja, ali mislim da posle inicijalne pomoći za pokretanje biznisa izostaje praćenje i dalje osluškivanje potreba, kaže Milica.

 

  • Takođe, uporedo sa razvojem mog posla, nastaviću da razvijam Gospođica Mici Bazar koji sam zajedno sa drugaricama preduzetnicama pokrenula 2020. godine. Uprkos epidemiji, upravo pripremamo 8. po redu, svaki put sa sve više učesnica. Jako sam ponosna zbog naših druženja i dobre energije koja se sa svakim sledećem Bazarom povećava, jer ovaj grad i te kako ima šta da ponudi i čime da se nametne konkurenciji, završava Milica Arsić.