AKTUELNI JAVNI POZIVI I KONKURSI ZA PRIVREDU

AKTUELNI JAVNI POZIVI I KONKURSI ZA PRIVREDU

Donosimo vam informacije o aktuelnim konkursima i javnim pozivima iz oblasti privrede.

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU I TURIZAM:

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima za subvencionisanje izdataka za nabavku mašina/opreme ili za nabavku softvera ili za sticanje nematerijalne imovine u 2020. godini – Sredstva se odobravaju po principu refundacije, a namenjena su za subvencionisanje izdataka za nabavku mašina/opreme ili softvera ili za sticanje nematerijalne imovine u 2020. godini, i to koja su kupljena, isporučena i isplaćena u celosti u periodu od 12.4.2019. godine do dana raspisivanja Javnog konkursa. Iznos sredstava koja se odobravaju je od 300.000 – 2.000.000 dinara. Konkurs je otvoren do 09. marta 2020. godine.

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za subvencionisanje troškova nabavke mašina, softvera, repromaterijala ili usluga u 2020. godini – Sredstva se odobravaju po principu refundacije, a namenjena su za subvencionisanje izdataka za sredstva koja su kupljena, isporučena i isplaćena (kumulativno) u celosti u periodu od 12. aprila 2019. godine do dana raspisivanja Javnog Konkursa, ili koja će biti kupljena, isporučena i isplaćena (kumulativno) u celosti najkasnije u roku od 30 dana od dana donošenja Odluke o dodeli bespovratnih sredstava korisnicima. Konkurs je otvoren do 09. marta 2020. godine.

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima za subvencionisanje izdataka za nabavku računarske opreme ili za nabavku usluge digitalizacije u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje u 2020. godini – Bespovratna sredstva se odobravaju u visini do 90% od fakturne (kupovne) vrednosti bez PDV-a i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i sl. Iznos odobrenih sredstava, uz uslov iz prethodnog stava, može biti najmanje 50.000,00 dinara, dok se najviši iznos utvrđuje shodno predmetu nabavke i to:

– prenosivi ili desktop ili tablet računar – do najviše 120.000,00 dinara;

– usluga digitalizacije – do najviše 150.000,00 dinara.

Konkurs je otvoren do 09. marta 2020. godine.

 

Javni konkurs o dodeli bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2020. godini – Pod uslugom digitalizacije se podrazumevaju aktivnosti koje privredni subjekt nije u mogućnosti samostalno da sprovede, a u direktnoj je vezi sa kreiranjem proizvoda i/ili usluge i/ili poslovanja privrednog subjekta (izrada web sajta, plana promocije, marketing plana, biznis plana, digitalnog marketinga i sl.). Iznos odobrenih sredstava može biti najmanje 50.000,00 dinara, dok se najviši iznos utvrđuje shodno predmetu nabavke i to:

A) Mašine/oprema – do najviše 400.000,00 dinara;

B) Prenosivi ili desktop ili tablet računar – do najviše 120.000,00 dinara;

G) Softver – do najviše 150.000,00 dinara;

D) Usluga digitalizacije – do najviše 150.000,00 dinara.

Konkurs je otvoren do 09. marta 2020. godine.

 

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za doprinos razvoju socijalne ekonomije AP Vojvodine u 2020. godini – Pod socijalnom ekonomijom podrazumeva se vidljiva delatnost privrednih subjekata i preduzetnika, usmerena na podršku prevazilaženja stanja socijalnih, materijalnih i životnih teškoća pojedinaca i društva. Iznos odobrenih sredstava, uz uslov iz prethodnog stava, može biti:

a) za nabavku mašina ili opreme od 300.000,00 dinara do 1.500.000,00 dinara;

b) za nabavku repromaterijala od 200.000,00 dinara do 700.000,00 dinara.

Konkurs je otvoren do 09. marta 2020. godine.

 

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima za subvencionisanje izdataka za nabavku repromaterijala u 2020. godini – Sredstva se odobravaju po principu refundacije, a namenjena su za subvencionisanje izdataka za nabavku repromaterijala koji je kupljen, isporučen i isplaćen (kumulativno) u celosti, u periodu od 12. aprila 2019. godine do dana raspisivanja Javnog konkursa. Konkurs je otvoren do 09. marta 2020. godine.

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine u 2020. godini – nabavka mašina i opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata – Pravo učešća na Konkursu imaju mikro i mala privredna društva i preduzetnici registrovani na teritoriji APV. Konkurs je otvoren do 09. marta 2020. godine.

Javni konkurs o dodeli bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine u 2020. godini – tehnološko osavremenjavanje ugostiteljskih objekata i objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda u cilju inoviranja procesa – Pravo učešća na Konkursu imaju mikro i mala privredna društva i preduzetnici registrovani na teritoriji APV. Iznos sredstava prema nameni utvrđuje se u visini do 90% prihvatljivih troškova i to za: nabavke mašina i opreme koje svojim tehnološkim karakteristikama i načinom upotrebe služe pripremi, čuvanju, posluživanju hrane i napitaka ili pružanju usluga na inovativan način, koje podižu kvalitet ponude u odnosu na prosečnu ponudu tržišta – najmanje od 200.000,00 dinara do najviše 500.000,00 dinara. Pomenuti iznosi su bez uračunatog PDV-a. Konkurs je otvoren do 09. marta 2020. godine.

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine, u 2020. godini – podizanje kvaliteta objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda iz AP Vojvodine. Sredstva su namenjena za projekte:

– Izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja objekata u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji;

– Nabavke opreme i mobilijara.

Konkurs je otvoren do 09. marta 2020. godine.

 

 

 

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA REGIONALNI RAZVOJ, MEĐUREGIONALNU SARADNJU I LOKALNU SAMOUPRAVU:

 

KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PRIVREDNIM DRUŠTVIMA ZA OTVARANJE NOVIH RADNIH MESTA. Cilj ovog Konkursa je otvaranje novih radnih mesta u privrednim društvima koja su povezana sa realizacijom novih investicionih projekata na teritoriji AP Vojvodine kojima je predviđeno:

– Otvaranje najmanje 10, a najviše 100 radnih mesta u roku do tri godine od dana podnošenja prijave, za novozaposlene koji će biti u radnom odnosu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom najmanje 36 meseci kod malih i srednjih privrednih subjekata, odnosno 60 meseci kod velikih privrednih subjekata, počev od trenutka dostizanja pune zaposlenosti.

– Ulaganje u materijalnu imovinu u iznosu ne manjem od 50.000 evra, u roku od tri godine od dana donošenja prijave.

Korisniku sredstava koji otvara nova radna mesta povezana sa realizacijom novog investicionog projekta vrednog najmanje 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, mogu se odobriti bespovratna sredstva u sledećim iznosima:

– Za projekte koji se realizuju u jedinicama lokalne samouprave koje su razvrstane u prvu grupu, odobravaju se sredstva u maksimalnom iznosu do 3.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po novootvorenom radnom mestu.

– Za projekte koji se realizuju u jedinicama lokalne samouprave koje su razvrstane u drugu grupu, odobravaju se sredstva u maksimalnom iznosu do 4.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po novootvorenom radnom mestu.

– Za projekte koji se realizuju u jedinicama lokalne samouprave koje su razvrstane u treću i četvrtu grupu, odobravaju se sredstva u maksimalnom iznosu do 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po novootvorenom radnom mestu.

Konkurs je otvoren od dana objavljivanja do 06.03.2020. godine.

 

 

KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PRIVREDNIM DRUŠTVIMA ZA KUPOVINU NOVE OPREME – Predmet konkursa je kupovina nove opreme neophodne za realizaciju investicionog projekta, odnosno za početak, unapređenje ili povećanje obima proizvodnje čija neto nabavna vrednost ne može biti niža od 4.000.000,00 dinara bez uračunatog PDV-a, zavisnih troškova nabavke, troškova montaže, puštanja u rad, troškova obuke za korišćenje, troškova carinjenja i drugih zavisnih troškova. Oprema jesu mašine, odnosno sredstva za proizvodnju i obradu, namenjena za profesionalnu upotrebu i u skladu sa prirodom delatnosti privrednog društva neophodna za realizaciju investicionog projekta. Opremom se smatra i proizvodna linija koju čine više funkcionalno nedeljivih mašina, kao i specijalizovani alati i delovi specijalizovanih mašina. Opremom se ne smatraju transportna sredstva.

Konkurs je otvoren od dana objavljivanja do 06.03.2020. godine.

Izvor: Unija poslodavaca Vojvodine

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve