APR UVEO ELEKTRONSKO OSNIVANJE JEDNOČLANIH DRUŠTAVA SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU

APR UVEO ELEKTRONSKO OSNIVANJE JEDNOČLANIH DRUŠTAVA SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU

Agencija za privredne registre je saopštila da je od danas uvela novu elektronsku uslugu za privredna društva – elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću. 

Agencija za privredne registre (APR) je saopštila da je od danas uvela novu elektronsku uslugu za privredna društva – elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO). 

Ta procedura se u potpunosti sprovodi internetom, a osim što isključuje dolazak pred šalter ili slanje dokumenata poštom, e-Registracija je i jeftinija od registracije u papirima, navodi se u saopštenju.

Naknada za tu elektronsku uslugu plaća se isključivo platnim karticama, ali za 1.400 dinara jeftinija od naknade koja se plaća za “papirnu” registraciju.

E-prijavu može da podnese član društva, odnosno njegov osnivač koji je domaće ili strano fizičko lice ili domaće pravno lice koje prijavu podnosi preko svog registrovanog zastupnika, odnosno punomoćnika.

Budući privrednik koji odluči da se elektronski registruje, prvo treba da pristupi sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika APR-a i da kreira korisnički nalog ili, ukoliko je već prijavljen u sistemu, treba da unese svoju elektronsku poštu i lozinku. 

E-prijava mora da bude potpisana kvalifikovanim elektronskim potpisom kojim se, takođe, potpisuju i sva dokumenta koja se prilažu uz prijavu. 

Zahvaljujući jednošalterskom sistemu registracije, podnosilac e-prijave istovremeno podnosi prijavu za registraciju osnivanja u APR-u, prijavu za dodelu PIB-a i PDV evidenciju, ali i prijavljuje PIO fondu podatke za člana društva koji zasniva radni odnos u privrednom društvu.

 

IZVOR: eKapija

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve