APR UVEO ELEKTRONSKO OSNIVANJE JEDNOČLANIH DRUŠTAVA SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU

APR UVEO ELEKTRONSKO OSNIVANJE JEDNOČLANIH DRUŠTAVA SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU

Agencija za privredne registre je saopštila da je od danas uvela novu elektronsku uslugu za privredna društva – elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću. 

Agencija za privredne registre (APR) je saopštila da je od danas uvela novu elektronsku uslugu za privredna društva – elektronsko osnivanje jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO). 

Ta procedura se u potpunosti sprovodi internetom, a osim što isključuje dolazak pred šalter ili slanje dokumenata poštom, e-Registracija je i jeftinija od registracije u papirima, navodi se u saopštenju.

Naknada za tu elektronsku uslugu plaća se isključivo platnim karticama, ali za 1.400 dinara jeftinija od naknade koja se plaća za “papirnu” registraciju.

E-prijavu može da podnese član društva, odnosno njegov osnivač koji je domaće ili strano fizičko lice ili domaće pravno lice koje prijavu podnosi preko svog registrovanog zastupnika, odnosno punomoćnika.

Budući privrednik koji odluči da se elektronski registruje, prvo treba da pristupi sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika APR-a i da kreira korisnički nalog ili, ukoliko je već prijavljen u sistemu, treba da unese svoju elektronsku poštu i lozinku. 

E-prijava mora da bude potpisana kvalifikovanim elektronskim potpisom kojim se, takođe, potpisuju i sva dokumenta koja se prilažu uz prijavu. 

Zahvaljujući jednošalterskom sistemu registracije, podnosilac e-prijave istovremeno podnosi prijavu za registraciju osnivanja u APR-u, prijavu za dodelu PIB-a i PDV evidenciju, ali i prijavljuje PIO fondu podatke za člana društva koji zasniva radni odnos u privrednom društvu.

 

IZVOR: eKapija

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve