BIZNIS VESTI – 18.000 evra za dva meseca ležanja

BIZNIS VESTI – 18.000 evra za dva meseca ležanja

Foto: Pixabay

Nemački svemirski centar u Kelnu traži ljude koji će nedelje provoditi na odmoru u krevetu u službi nauke. Za ovaj posao se nudi plata od 18.000 evra, a mogu se prijaviti svi stanovnici Evropske unije, piše Blic.

Ovaj centar sprovodi istraživanje koje bi trebalo da pomogne astronautima da se izbore sa posledicama bestežinskog stanja, a za to traže 12 volontera spremnih da učestvuju u 60-dnevnoj studiji na simuliranom putovanju, piše Stern .

Eksperiment u saradnji sa NASA-om simulira dugo putovanje u bestežinskom stanju do druge planete. Istraživači žele da saznaju zašto astronauti imaju problema sa koordinacijom – i šta može da pomogne.

Ispitanici će biti premešteni u medicinski istraživački objekat na 88 dana, od čega oko 60 dana moraju da leže sa glavom šest stepeni niže od stopala. Tako se pola litra telesne tečnosti uzdiže u gornju polovinu tela, gotovo kao u svemiru.

Subjekti koji leže u krevetu opremljeni su noćnom posudom i jastučićem nalik na pelene. Takođe se tuširaju u ležećem položaju. Jedu bolničku hranu, piše Blic.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve