BIZNIS VESTI – 300 GRAMA KAFE U PARU PATIKA

BIZNIS VESTI – 300 GRAMA KAFE U PARU PATIKA

Iako se kafa proizvodi samo u nekoliko zemalja sveta, pije se u celom svetu: dnevno planeta popije oko dve milijade šoljica kafe.

Zanimljivost za kraj.

Iako se kafa proizvodi samo u nekoliko zemalja sveta, pije se u celom svetu: dnevno planeta popije oko dve milijade šoljica kafe. Tolika kafa stvara otpad. Soc od kafe često završi u kanti, a onda i na deponijama ili u sudoperi, wc šolji što značajno doprinosi problemu bacanja hrane.

Međutim, dva preduzetnika iz Helsinkija počela su da prave patike od soca kafe.

Kako priznaju, Son Chu i Jesse Tran su opsednuti patika. Ali pošto su zabrinuti zbog uticaja industrije na okolinu, a nisu mogli da nađu patike koje su i udobne, i moderne, i u skladu sa prirodom, napravili su svoje.

Njihova kompanija Rens kombinuje tkanine napravljene od soca kafe i recikliranog plastičnog otpada i pravi materijale dovoljno lake i otporne da mogu da se nose kao obuća.

Par patika je težak 460 grama, od čega je 300 grama kafa. U svakom paru ima plastike ekvivalentno šest upotrebljenih plastičnih flaša, piše portal Nova ekonomija.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve