BIZNIS VESTI – 300 GRAMA KAFE U PARU PATIKA

BIZNIS VESTI – 300 GRAMA KAFE U PARU PATIKA

Iako se kafa proizvodi samo u nekoliko zemalja sveta, pije se u celom svetu: dnevno planeta popije oko dve milijade šoljica kafe.

Zanimljivost za kraj.

Iako se kafa proizvodi samo u nekoliko zemalja sveta, pije se u celom svetu: dnevno planeta popije oko dve milijade šoljica kafe. Tolika kafa stvara otpad. Soc od kafe često završi u kanti, a onda i na deponijama ili u sudoperi, wc šolji što značajno doprinosi problemu bacanja hrane.

Međutim, dva preduzetnika iz Helsinkija počela su da prave patike od soca kafe.

Kako priznaju, Son Chu i Jesse Tran su opsednuti patika. Ali pošto su zabrinuti zbog uticaja industrije na okolinu, a nisu mogli da nađu patike koje su i udobne, i moderne, i u skladu sa prirodom, napravili su svoje.

Njihova kompanija Rens kombinuje tkanine napravljene od soca kafe i recikliranog plastičnog otpada i pravi materijale dovoljno lake i otporne da mogu da se nose kao obuća.

Par patika je težak 460 grama, od čega je 300 grama kafa. U svakom paru ima plastike ekvivalentno šest upotrebljenih plastičnih flaša, piše portal Nova ekonomija.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve