BIZNIS VESTI – AKTUELNI PROGRAMI FONDA ZA INOVACIONU DELATNOST

BIZNIS VESTI – AKTUELNI PROGRAMI FONDA ZA INOVACIONU DELATNOST

Fond za inovacionu delatnost raspisao je javni poziv za program ranog razvoja i program sufinansiranja inovacija. Za ova dva programa opredeljeno je 4,1 miliona evra direktne finansijske pomoći, a rok za dostavljanje prijava je 1. jul 2019. do 15 časova.

Fond za inovacionu delatnost raspisao je javni poziv za program ranog razvoja i program sufinansiranja inovacija. Za ova dva programa opredeljeno je 4,1 miliona evra direktne finansijske pomoći, a rok za dostavljanje prijava je 1. jul 2019. do 15 časova, piše portal eKapija.

Kroz program ranog razvoja Fond može da podrži mikro i mala privatna preduzeća osnovana u Srbiji, koja ne smeju biti starija od tri godine u trenutku podnošenja prijave. Za ovaj program, Fond za Inovacionu delatnost može da dodeli do 80.000 EUR bespovratne pomoći po projektu.

Što se tiče programa sufinansiranja inovacija, on je namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima u većinskom privatnom vlasništvu, i tu ne postoji starosna granica što se tiče samog preduzeća. Fond za inovacionu delatnost je za ovaj program obezbedio do 300.000 EUR po projektu, s tim što ne može dati više od 70 odsto ukupnog budžeta projekta, što znači da 30 odsto investicije mora da obezbedi samo privatno društvo, piše eKapija.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve