BIZNIS VESTI – Kad porastem, biću influenser

BIZNIS VESTI – Kad porastem, biću influenser

Foto: Pixabay

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo istraživanje telekomunikacijske kompanije BT Grupa.

Istraživanje, koje je objavio Dejli mejl, ispitivalo je ambicije najmlađih u ovoj godini u odnosu na 2000. godinu.

Studija je pokazala da je na rezultate uticala popularnost interneta, pri čemu su deca od 11 do 15 godina navela profesije koje se bave društvenim mrežama kao neke od najpoželjnijih, prenosi portal Radio 021.

Devojčice su 2000. godine navodile da žele da postanu učiteljice, doktorke, advokatice, psihološkinje i medicinske sestre, a dečaci su isticali zanimanja poput menadžera, inženjera, lekara i sportista.

Prema rezultatima ovogodišnjeg istraživanja, četiri od pet najboljih poslova koje su naveli dečaci su vezani za STEM (tehnologija, inženjering i matematika), uključujući dizajn video igara i softverski inženjering.

Direktorka za društveni uticaj u BT Grupi Viktorija Džonson rekla je da u poređenju sa dečacima, mnoge devojčice smatraju da karijere u oblasti tehnologije nisu za njih.

Studija je takođe pokazala da više od 51 odsto ispitanih devojčica veruje da tehnološke karijere više odgovaraju dečacima, a skoro 78 odsto smatra da nema dovoljno ženskih uzora u tehnološkoj industriji, prenosi portal Radio 021.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve