BIZNIS VESTI – KOD SUSEDA NAJTRAŽENIJI LEKARI

BIZNIS VESTI – KOD SUSEDA NAJTRAŽENIJI LEKARI

Najtraženija zanimanja u julu u Hrvatskoj bila su prodavac, skladištar, vozač, konobar, kuvar i knjigovođa, dok su najveći pad na rang listi najtraženijih zanimanja u odnosu na jul prošle godine imali programeri, koji su sa 13. pali na 24. mesto.

 Foto: Pixabay

Najtraženija zanimanja u julu u Hrvatskoj bila su prodavac, skladištar, vozač, konobar, kuvar i knjigovođa, dok su najveći pad na rang listi najtraženijih zanimanja u odnosu na jul prošle godine imali programeri, koji su sa 13. pali na 24. mesto, pokazao je julski OVI Indeks Ekonomskog instituta u Zagrebu, piše Ekapija.

Online Vacancy Index (OVI) je mesečni je indeks online oglasa slobodnih radnih mesta razvijen na Ekonomskom institutu u Zagrebu u saradnji s portalom MojPosao, a njegova svrha je pružanje pravovremenih informacija o trenutnom stanju potražnje za radom, saopštio je zagrebački institut.

Najveći skok na rang listi zabeležili su lekari, koji su sa 25. mesta godinu dana ranije skočili na 12. najtraženije zanimanje u julu 2023.

Udeo oglasa u kojima se tražila srednja kvalifikacija i dalje je u porastu, a u julu je iznosio 62 odsto, a raste i broj oglasa koji su nudili posao na neodređeno, piše Ekapija.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve