BIZNIS VESTI – KOD SUSEDA NAJTRAŽENIJI LEKARI

BIZNIS VESTI – KOD SUSEDA NAJTRAŽENIJI LEKARI

Najtraženija zanimanja u julu u Hrvatskoj bila su prodavac, skladištar, vozač, konobar, kuvar i knjigovođa, dok su najveći pad na rang listi najtraženijih zanimanja u odnosu na jul prošle godine imali programeri, koji su sa 13. pali na 24. mesto.

 Foto: Pixabay

Najtraženija zanimanja u julu u Hrvatskoj bila su prodavac, skladištar, vozač, konobar, kuvar i knjigovođa, dok su najveći pad na rang listi najtraženijih zanimanja u odnosu na jul prošle godine imali programeri, koji su sa 13. pali na 24. mesto, pokazao je julski OVI Indeks Ekonomskog instituta u Zagrebu, piše Ekapija.

Online Vacancy Index (OVI) je mesečni je indeks online oglasa slobodnih radnih mesta razvijen na Ekonomskom institutu u Zagrebu u saradnji s portalom MojPosao, a njegova svrha je pružanje pravovremenih informacija o trenutnom stanju potražnje za radom, saopštio je zagrebački institut.

Najveći skok na rang listi zabeležili su lekari, koji su sa 25. mesta godinu dana ranije skočili na 12. najtraženije zanimanje u julu 2023.

Udeo oglasa u kojima se tražila srednja kvalifikacija i dalje je u porastu, a u julu je iznosio 62 odsto, a raste i broj oglasa koji su nudili posao na neodređeno, piše Ekapija.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve