BIZNIS VESTI – Koliko vredi Žitoprodukt

BIZNIS VESTI – Koliko vredi Žitoprodukt

Foto: Pixabay

Dušan Lazić, stečajni upravnik zrenjaninskog „Žitoprodukta“, objavio je javni poziv za izbor stručnog lica koji će izvršiti procenu likvidacione vrednosti imovine i procenu vrednosti pravnog lica na čijoj imovini postoje razlučna prava.

Procena je potrebna kako bi se utvrdilo koliko „Žitoprodukt“ vredi u eventualnom postupku prodaje.

Odabrani procenitelj trebalo bi da proceni i celishodnost prodaje „Žitoprodukta“ u stečaju kao pravnog lica ili prodaju imovine stečajnog dužnika pojedinačno.

Takođe, procenitelj bi trebalo da utvrdi učešće vrednosti imovine na kojoj je konstituisano razlučno pravo u odnosu na procenat vrednosti imovine pravnog lica, izraženo u procentima.

Iako ovako napisano izgleda komplikovano, u praksi to znači da bi ovlašćena stručna kuća trebalo da proceni koliko vredi ukupna imovina nekadašnjeg giganta u mlinskoj industriji, koliko vredi deo koji pripada onima koji imaju razlučna prava a koliko vredi ostatak.

Proceniteljska kuća trebalo bi da pomogne i u odluci da li da se „Žitoprodukt“ prodaje kao pravno lice ili da se njegova imovina, koja nije mala, prodaje pojedinačno.

Poziv proceniteljima stiže samo nekoliko nedelja nakon oglasa o izdavanju u zakup pogona preduzeća u stečaju.

Za izdavanje su tada ponuđeni svi kapaciteti preduzeća, mlin i pekara, silosi i skladišta i laboratorija.

„Žitoprodukt“ je u stečaju od 2016. godine.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve