BIZNIS VESTI – KOMPANIJA KOJA ŠTAMPA NOVAC ZA 140 DRŽAVA PRED BANKROTOM

BIZNIS VESTI – KOMPANIJA KOJA ŠTAMPA NOVAC ZA 140 DRŽAVA PRED BANKROTOM

Engleska kompanija De La Ru, koja štampa novac za ukupno 140 država u svetu, saopštila je da je na rubu kolapsa.

I da sve može da propadne, saznali smo poslednjih decenija. Pa i štamparija novca. Engleska kompanija De La Ru, koja štampa novac za ukupno 140 država u svetu, saopštila je da je na rubu kolapsa. Kompanija je potvrdila da je aktivirala plan sanacije poslovanja, koji ne daje očekivane rezultate, prenosi Anadolija, a Anadoliju prenosi portal B92.

U saopštenju se navodi da kompaniji preti i proglašenje bankrota.

Kompanija s oko 2.500 zaposlenih štampa novac za 140 centralnih banaka u svetu, uključujući i britansku Centralnu banku (BoE).

De La Ru je u posao štampanja novčanica ušla daleke 1860. godine, kada je to radila za Mauritaniju, a trećina novca koji je trenutno u opticaju u svetu je izašao iz štampača te posrnule kompanije.U posrnulom engleskom gigantu nadali su se da bi stabilizaciju poslovanja mogli da ostvare štampanjem novih britanskih pasoša, nakon što ta zemlja napusti Evropsku uniju, ali taj posao je na tenderu dobila konkurentska kuća Gemalto. Kriza u kompaniji eskalirala je nakon što joj dug od 18 miliona funti (21 milion evra) nije platila Venecuela.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve