BIZNIS VESTI – MELENCI DOBIJAJU OBILAZNICU

BIZNIS VESTI – MELENCI DOBIJAJU OBILAZNICU

Članovi Gradskog veća u Zrenjaninu usvojili su odluku o izradi Plana detaljne regulacije obilaznice državnog puta IB reda broj 13 oko sela Melenci.

 Foto: Pixabay

Članovi Gradskog veća u Zrenjaninu usvojili su odluku o izradi Plana detaljne regulacije obilaznice državnog puta IB reda broj 13 oko sela Melenci.

Rok za izradu plana je šest meseci, a nosilac ovog posla je Odeljenje za urbanizam Gradska uprave Zrenjanin.

Posao izrade dokumenta poveren je beogradskoj firmi “Putinvest”, u skladu sa ugovorom koji je Javno preduzeće “Putevi Srbije” sklopilo sa njom još 8. decembra prošle godine. “Putevi Srbije” će, inače, i obezbediti sredstva za izradu plana.

Kako je navedeno u odluci o izradi Plana detaljne regulacije, ukupna površina područja obuhvaćenog planom iznosi približno 421 hektar. Dužina planirane trase obilaznice je oko šest kilometara, dok je oko dva i po kilometra dužina uklapanja ostalih saobraćajnica u planiranu obilaznicu.

“Opšti cilj izrade plana jeste definisanje planskog osnova i obezbeđenje prostornih uslova za izgradnju, opremanje i funkcionisanje državnog puta. Izradi Plana detaljne regulacije pristupa se radi izgradnje obilaznice oko Melenaca. Planira se izmeštanje dela trase državnog puta četvrtog reda broj 13 (nekadašnji M-24), odnosno tranzitnih tokova iz sela. Time će se negativni uticaj saobraćaja svesti na prihvatljiv nivo”, piše u odluci koja je usvojena na sednici Gradskog veća.

Dodaje se da su osnovni ciljevi izrade dokumentacije stvaranje uslova za realizaciju nacionalnih i regionalnih interesa u oblasti saobraćajne infrastrukture, podizanje kvaliteta putne infrastrukture zarad povećanja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i ravnomerni regionalni razvoj. Izgradnjom ovog dela putnog pravca stvaraju se i uslovi za bolju pristupačnost celog regiona, podizanje njegove konkurentnosti, kao i sam budući razvoj Melenaca.

Drumski saobraćaj u Melencima čine državni put IB reda broj 13, koji iz pravca Zrenjanina prolazi kroz selo i produžava se u pravcu Kikinde, zatim državni put IIA reda broj 116, koji iz pravca Kumana na jugozapadu ulazi u naselje, kao i mreža seoskih ulica.

Usred govora o tome da će veštačka inteligencija zameniti radnike, stručnjaci kažu da postoje neke poslove koje računari neće moći da preuzmu – bar neko vreme.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve