BIZNIS VESTI – “MERE ZA PODRŠKU INOVACIJA”

BIZNIS VESTI – “MERE ZA PODRŠKU INOVACIJA”

Ministarstvo finansija izaći će, do kraja oktobra, u javnost sa detaljnim planom mera za podršku inovacijama.

Ministarstvo finansija izaći će, do kraja oktobra, u javnost sa detaljnim planom mera za podršku inovacijama. Kako će on izgledati za sada nije poznato. Ministar Siniša Mali samo je nagovestio da će se stimulacije za inovativne tehnologije, takozvanu industriju znanja i IT industriju, ogledati pre svega u poreskim olakšicama.

U ovom paketu je i zakon o alternativnim izvorima finansiranja, koji će biti donet sledeće godine, a trebalo bi da omogući „venčr kapital” fondovima da investiraju u preduzetnike i njihove ideje.

Izvoz IT industrije u prvoj polovini ove godine iznosio je milijardu evra, što čini 10 odsto BDP-a, dok je tokom cele prošle godine iznosio 900 miliona evra, tako da se na osnovu rezultata u prvoj polovini godine može očekivati rast od 30 odsto. Izvoz ove industrije odavno je premašio izvoz naših tradicionalnih izvoznih aduta – kukuruza i malina. I to je odgovor zašto država namerava da podrži rast inovacione delatnosti i IT industrije, piše Politika.

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve