BIZNIS VESTI – NAJNIŽA MINIMALNA BRUTO ZARADA U BUGARSKOJ

BIZNIS VESTI – NAJNIŽA MINIMALNA BRUTO ZARADA U BUGARSKOJ

Bugarska ima najnižu bruto minimalnu bruto zaradu u Evropskoj uniji od 312 evra, ali je ova zemlja među članicama koje su u protekloj deceniji zabeležile najveći rast “minimalca”.

Bugarska ima najnižu bruto minimalnu bruto zaradu u Evropskoj uniji od 312 evra, ali je ova zemlja među članicama koje su u protekloj deceniji zabeležile najveći rast “minimalca”, navodi se u saopštenju Evropskog statističkog ureda Eurostat.

Od 27 država članica Evropske unije, 21 ima minimalnu zaradu, kao i zemlje kandidati među kojima je i Srbija. Samo Danska, Italija, Kipar, Austrija, Finska i Švedska je nemaju.

Prema metodologiji Eurostata, reč je o bruto zaradi koja uključuje poreze i doprinose za socijalno osigiuranje na teret zaposlenog.

Minimalne mesečne zarade u januaru 2020. uglavnom su ispod 600 evra na istoku i iznad 1. 500 evra na severozapadu EU.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve