BIZNIS VESTI – Najpopularnije medicinske škole

BIZNIS VESTI – Najpopularnije medicinske škole

Foto: Pixabay

Forum srednjih stručnih škola saopštio je da se iz upisa u prvi razred srednje škole za školsku 2024/2025. može zaključiti da je popularnost medicinskih škola i dalje najveća.

U nekim sredinama, kao što je slučaj u Novom Pazaru, za upis na smer medicinski tehničar bilo je potrebno minimum 91,6 poena, a za smer zubni tehničar 88,6 poena, dok je za smer farmaceutski tehničar bilo neophodno minimum 87,9 bodova, prenosi portal Radio 021.

Dodaje se da su među popularnim srednjim stručnim školama i Vazduhoplovna akademija, gde se za jedno mesto prijavilo i po četiri učenika, a gde je minimalan broj bodova za upis na smer aviotehničar bio 89,26.

Ističe se da su popularni i ugostiteljstvo i turizam, a da je razlog dobra praktična nastava i da se može zaključiti da će razvojem turizma i hotelijerstva samo u Beogradu u bliskoj budućnosti biti potrebno više od 100.000 radnika tog profila.

Forum je dodao da su elektrotehničke škole, naročito IT smer, doživele pad kada je reč o minimalnom broju poena za upis.

Forum je dodao da Srbija oskudeva u dobrim majstorima, a pojedine srednje stručne škole godinama ne mogu da popune mesta iako su u pitanju zanimanja koja su deficitarna i dobro plaćena, prenosi portal Radio 021.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve