BIZNIS VESTI – Nova generacije, novi i trendovi

BIZNIS VESTI – Nova generacije, novi i trendovi

Foto: Pixabay

Godinama su mnogi Amerikanci verovali da je ulaganje u tradicionalne oblike investiranja kao što su akcije i obveznice najbolji način da se izgradi bogatstvo. Ali postoji rastuća generacijska podela među bogatim milenijalcima i generacijom Z, koja odbacuje dugogodišnje prakse ulaganja i menja ih za kolekcionarske predmete i kripto portfelje.

Samo 14 odsto investitora generacije Z i milenijalaca veruje da su akcije najbolja prilika za rast, u poređenju sa 41 odsto investitora starijih od 44 godine, pokazuje novo istraživanje bogatih Amerikanaca koje je objavila Bank of America, prenosi portal BizLife.

Umesto toga, mlađi bogati pojedinci ulažu novac u alternativne investicije. Istraživanje je pokazalo da oko 94 odsto investitora generacije Z i milenijuma sakuplja predmete kao što su satovi, klasični automobili, vino, patike i antikviteti, dok je samo 57 odsto bejbi bumera zainteresovano za te iste kolekcionarske predmete.

Oko 31 odsto mlađih investitora vidi nekretnine kao najbolju priliku za ulaganje, dok su kripto i druga digitalna sredstva na drugom mestu sa 28 odsto. Poređenja radi, samo 4 odsto starijih investitora smatra da je kripto dobra prilika za ulaganje, prenosi portal BizLife.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve