BIZNIS VESTI – POLA GRADNJE U BEOGRADU

BIZNIS VESTI – POLA GRADNJE U BEOGRADU

U februaru mesecu 2023. izdato je 1 786 građevinskih dozvola, što predstavlja smanjenje od 10,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. 

 Foto: Pixabay

U februaru mesecu 2023. izdato je 1 786 građevinskih dozvola, što predstavlja smanjenje od 10,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Od ukupnog broja dozvola izdatih u februaru, 77 odsto dozvola odnosi se na zgrade, a 23 na ostale građevine. Ako se posmatraju samo zgrade, 77,4 odsto dozvola izdato je za stambene, a 22,6 za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prema dozvolama izdatim u februaru 2023. u Republici Srbiji, prijavljena je izgradnja 3 096 stanova, s prosečnom površinom od 71,2 kvadrata.

Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 7,4 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 144,9 kvadrata a 91,1 odsto stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova, i njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 63,9 kvadrata.

Predviđena vrednost radova novogradnje u februaru 2023. iznosi 87,5 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova. Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u Beogradskoj oblasti, 49,8 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Sremska oblast (11,5), Šumadijska oblast (7,3), i Južnobačka oblast (6,4), dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,1 do 3,7 odsto.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve