BIZNIS VESTI – Procena pa prodaja

BIZNIS VESTI – Procena pa prodaja

Foto: Pixabay

Dušan Lazić, stečajni upravnik zrenjaninskog „Žitoprodukta“, objavio je javni poziv za izbor stručnog lica koji će izvršiti procenu likvidacione vrednosti imovine i procenu vrednosti pravnog lica na čijoj imovini postoje razlučna prava.

Procena je potrebna kako bi se utvrdilo koliko „Žitoprodukt“ vredi u eventualnom postupku prodaje.

Odabrani procenitelj trebalo bi da proceni i celishodnost prodaje „Žitoprodukta“ u stečaju kao pravnog lica ili prodaju imovine stečajnog dužnika pojedinačno.

Takođe, procenitelj bi trebalo da utvrdi učešće vrednosti imovine na kojoj je konstituisano razlučno pravo u odnosu na procenat vrednosti imovine pravnog lica, izraženo u procentima.

Iako ovako napisano izgleda komplikovano, u praksi to znači da bi ovlašćena stručna kuća trebalo da proceni koliko vredi ukupna imovina nekadašnjeg giganta u mlinskoj industriji, koliko vredi deo koji pripada onima koji imaju razlučna prava a koliko vredi ostatak.

Proceniteljska kuća trebalo bi da pomogne i u odluci da li da se „Žitoprodukt“ prodaje kao pravno lice ili da se njegova imovina, koja nije mala, prodaje pojedinačno.

Poziv proceniteljima stiže samo nekoliko nedelja nakon oglasa o izdavanju u zakup pogona preduzeća u stečaju.

Za izdavanje su tada ponuđeni svi kapaciteti preduzeća, mlin i pekara, silosi i skladišta i laboratorija.

„Žitoprodukt“ je u stečaju od 2016. godine.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve