BIZNIS VESTI – “PROSEČNI PRIHODI U SRBIJI JOŠ UVEK MANJI OD PROSEČNIH IZDATAKA”

BIZNIS VESTI – “PROSEČNI PRIHODI U SRBIJI JOŠ UVEK MANJI OD PROSEČNIH IZDATAKA”

Prosečni mesečni prihodi u novcu i u naturi u Srbiji iznosili su u prošle godine 63.734 dinara po domaćinstvu, što je nominalno više za 3,8 odsto nego u 2017, dok su izdaci za ličnu potrošnju iznosili 64.481 dinar i bili su veći 3,5 procenata.

Prosečni mesečni prihodi u novcu i u naturi u Srbiji iznosili su u prošle godine 63.734 dinara po domaćinstvu, što je nominalno više za 3,8 odsto nego u 2017, dok su izdaci za ličnu potrošnju iznosili 64.481 dinar i bili su veći 3,5 procenata. To znači da je domaćinstvima u proseku mesečno nedostajalo 747 dinara za pokrivanje izdataka, objavio je Republički zavod za statistiku.

Najveći udeo u prihodima svih domaćinstava imala su primanja iz redovnog radnog odnosa – 49,1 odsto, zatim penzije (32,3 odsto), prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova (4,5 odsto).

Što se tiče rashoda, najveći udeo imali su hrana i bezalkoholna pića – 34,3 procenta u ukupnim izdacima domaćinstava, kao i stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva – 16,7 odsto.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve