BIZNIS VESTI – “RAD INSPEKCIJSKIH SLUŽBI U PROTEKLOM PERIODU”

BIZNIS VESTI – “RAD INSPEKCIJSKIH SLUŽBI U PROTEKLOM PERIODU”

Inspekcija rada na celoj teritoriji Republike Srbije izvršila je 9.268 pojačanih nadzora od marta 2018. do januara 2019. godine.

V.d. direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović rekao je da je u periodu od 10. marta 2018. godine, od kada je otvorena besplatna telefonska linija broj 0800/300-307, do 9. januara 2019. godine, putem navedene info – linije inspekciji rada upućeno 8.438 telefonskih poziva, kao i 238 mejlova putem elektronske pošte, kao i da je na osnovu pristiglih prijava, inspekcija rada na celoj teritoriji Republike Srbije izvršila 9.268 pojačanih nadzora.

„Zatečeno je 4.751 lice na faktičkom radu – radu ”na crno”, od kojih su poslodavci sa 4.322 odmah nakon nadzora zasnovalo radni odnos na neodređeno vreme. Utvrđeno je i 270 neregistrovanih subjekata, od kojih se 170 odmah upisalo u registar Agencije za privredne registre”, istakao je Đurović, na konferenciji posvećenoj radu na crno.

 

Foto: Pixabay

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve