BIZNIS VESTI – “RAD INSPEKCIJSKIH SLUŽBI U PROTEKLOM PERIODU”

BIZNIS VESTI – “RAD INSPEKCIJSKIH SLUŽBI U PROTEKLOM PERIODU”

Inspekcija rada na celoj teritoriji Republike Srbije izvršila je 9.268 pojačanih nadzora od marta 2018. do januara 2019. godine.

V.d. direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović rekao je da je u periodu od 10. marta 2018. godine, od kada je otvorena besplatna telefonska linija broj 0800/300-307, do 9. januara 2019. godine, putem navedene info – linije inspekciji rada upućeno 8.438 telefonskih poziva, kao i 238 mejlova putem elektronske pošte, kao i da je na osnovu pristiglih prijava, inspekcija rada na celoj teritoriji Republike Srbije izvršila 9.268 pojačanih nadzora.

„Zatečeno je 4.751 lice na faktičkom radu – radu ”na crno”, od kojih su poslodavci sa 4.322 odmah nakon nadzora zasnovalo radni odnos na neodređeno vreme. Utvrđeno je i 270 neregistrovanih subjekata, od kojih se 170 odmah upisalo u registar Agencije za privredne registre”, istakao je Đurović, na konferenciji posvećenoj radu na crno.

 

Foto: Pixabay

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve