BIZNIS VESTI – RASTE ZAPOSLENOST, SMANJUJE SE BROJ POLJOPRIVREDNIKA

BIZNIS VESTI – RASTE ZAPOSLENOST, SMANJUJE SE BROJ POLJOPRIVREDNIKA

U prvom kvartalu 2023. godine ukupan broj zaposlenih je iznosio 2 349 747 lica. 

 Foto: Pixabay

U prvom kvartalu 2023. godine ukupan broj zaposlenih je iznosio 2 349 747 lica. Od ukupnog broja, 1 887 815 zaposleno je u pravnim licima, 406 538 čine preduzetnici, lica zaposlena kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost, a 55 394 lica predstavljaju registrovani individualni poljoprivrednici.

U odnosu na prvi kvartal 2022. godine, ukupan broj zaposlenih je veći za 65 641 lice, odnosno za 2,9 odsto, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima porastao za 52 358 lica, to jest za 2,9 odsto, broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost povećan je za 15 735 lica, to jest za 4 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 2 632 lica, to jest za 4,5 odsto.

U odnosu na prethodni kvartal, ukupan broj zaposlenih je veći za 7 503 lica, to jest za 0,3 odsto, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima porastao za 6 308 lica, to jest za 0,3 odsto, broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost povećan je za 1 550 lica, to jest za 0,4 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 355 lica, to jest za 0,6 odsto.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve