BIZNIS VESTI – SRPSKI STANDARD OKO POLOVINE EVROPSKOG PROSEKA

BIZNIS VESTI – SRPSKI STANDARD OKO POLOVINE EVROPSKOG PROSEKA

Koliko se u Evropi – državama Evropske unije, onim koje nisu članice i onima koje tome teže a još nisu u tom savezu – tokom 2019. godine stvorilo, a koliko su građani trošili, odnosno šta su s novcem kojim su raspolagali mogli da učine, pokazuju podaci koje je objavio Eurostat.

Koliko se u Evropi – državama Evropske unije, onim koje nisu članice i onima koje tome teže a još nisu u tom savezu – tokom 2019. godine stvorilo, a koliko su građani trošili, odnosno šta su s novcem kojim su raspolagali mogli da učine, pokazuju podaci koje je objavio Eurostat – zvanična evropska statistika a preneo novosadski Dnevnik.

Reč je o tome koliko novca neko domaćinstvo odvaja za određene, svakodnevne, odnosno uobičajene životne potrebe, i od svih evropskih zemalja najbolje je plasiran Luksemburg, u kojem je evropski prosek premašen čak 35 odsto. Na začelju je Albanija, koja je, po podacima Eurostata, po tom pokazatelju na nivou od 39 odsto evropskog proseka.

Kada je reč o Srbiji, stvarna individualna potrošnja prošle godine je dostigla procenat od 49 odsto evropskog proseka. Taj pokazatelj je u Severnoj Makedoniji 42 odsto, a u Bosni i Hercegovini 41 odsto. U Crnoj Gori podaci koji pokazuju potrošnju domaćinstva u odnosu na evropski prosek premašuje 50 odsto, odnosno dostignuto je 60 odsto.

 

Foto: Pixabay

 

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve