BIZNIS VESTI – ŠVAJCARSKA NA PRVOM MESTU PO PRIVLAČENJU TALENATA

BIZNIS VESTI – ŠVAJCARSKA NA PRVOM MESTU PO PRIVLAČENJU TALENATA

Slovenija se nalazi na 31. mestu po stvaranju, privlačenju i zadržavanju visokokvalifikovanih radnika i najbolje je pozicionirana država u regionu po zbiru tih kriterijuma, rezultati su istraživanja koje je sproveo institut za razvoj poslovnog upravljanja iz Lozane.

Slovenija se nalazi na 31. mestu po stvaranju, privlačenju i zadržavanju visokokvalifikovanih radnika i najbolje je pozicionirana država u regionu po zbiru tih kriterijuma, rezultati su istraživanja koje je sproveo institut za razvoj poslovnog upravljanja iz Lozane (IMD), prenela je Nova ekonomija.

Od država u regionu koje su obuhvaćene istraživanjem, od Slovenije su lošije plasirane Mađarska (na 45. mestu), Bugarska (52. mesto) Hrvatska (53. mesto). Najlošije plasirane države u centralnoj i istočnoj evropi su Rumunija i Slovačka. Srbija nije učestvovala u ovogodišnjem rangiranju država.

Švajcarska je ostala na vrhu liste država koje uspešno stvaraju, privlače ili zadržavaju nadarene osobe. Za njom slede Danska, Švedska Austrija i Luksemburg. Nemačka je na jedanaestom mestu, dok su Sjedinjene Američke Države jedno mesto niže.

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve