BIZNIS VESTI – ŠVAJCARSKA NA PRVOM MESTU PO PRIVLAČENJU TALENATA

BIZNIS VESTI – ŠVAJCARSKA NA PRVOM MESTU PO PRIVLAČENJU TALENATA

Slovenija se nalazi na 31. mestu po stvaranju, privlačenju i zadržavanju visokokvalifikovanih radnika i najbolje je pozicionirana država u regionu po zbiru tih kriterijuma, rezultati su istraživanja koje je sproveo institut za razvoj poslovnog upravljanja iz Lozane.

Slovenija se nalazi na 31. mestu po stvaranju, privlačenju i zadržavanju visokokvalifikovanih radnika i najbolje je pozicionirana država u regionu po zbiru tih kriterijuma, rezultati su istraživanja koje je sproveo institut za razvoj poslovnog upravljanja iz Lozane (IMD), prenela je Nova ekonomija.

Od država u regionu koje su obuhvaćene istraživanjem, od Slovenije su lošije plasirane Mađarska (na 45. mestu), Bugarska (52. mesto) Hrvatska (53. mesto). Najlošije plasirane države u centralnoj i istočnoj evropi su Rumunija i Slovačka. Srbija nije učestvovala u ovogodišnjem rangiranju država.

Švajcarska je ostala na vrhu liste država koje uspešno stvaraju, privlače ili zadržavaju nadarene osobe. Za njom slede Danska, Švedska Austrija i Luksemburg. Nemačka je na jedanaestom mestu, dok su Sjedinjene Američke Države jedno mesto niže.

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve