BIZNIS VESTI – “TESCO I CARREFOUR INOVIRAJU AMBALAŽE U CILJU OČUVANJA ŽIVOTNE SREDINE”

BIZNIS VESTI – “TESCO I CARREFOUR INOVIRAJU AMBALAŽE U CILJU OČUVANJA ŽIVOTNE SREDINE”

Najveći britanski trgovac Tesco i francuski Carrefour će probati globalnu uslugu online kupovine koja se zasniva na ambalaži koja će moći ponovo da se puni, a ne da se reciklira. 

Najveći britanski trgovac Tesco i francuski Carrefour će probati globalnu uslugu online kupovine koja se zasniva na ambalaži koja će moći ponovo da se puni, a ne da se reciklira. Prazne posude će se sakupljati, čistiti i puniti za ponovnu upotrebu.

Ovaj sistem prvo će isprobati Carrefour u Parizu, na proleće, a zatim i Tesco kasnije tokom godine.

Za program koji je nazvan Loop očekuje se da bude proširen globalno. Inicijalno će obuhvatiti proizvode kao što su toaletne potrepštine i cerealije za doručak.

Ukoliko program zaživi, u njega bi mogle da budu uključene i paste za zube u tabletama umesto u tubama, sladoled u aluminijumskim tubama i losioni za telo u staklenim flašicama.

Potrošači će plaćati mali iznos depozita za ambalažu proizvoda, koji će mu biti refundiran kada je vrati, prenosi E kapija.

Foto: Pixabay

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve