BIZNIS VESTI – UPUĆEN ODGOVOR DRŽAVNOJ REVIZORSKOJ INSTITUCIJI OD STRANE OPŠTINA ZRENJANIN, SOMBOR, SVILAJNAC, POŽEGA I MLADENOVAC

BIZNIS VESTI – UPUĆEN ODGOVOR DRŽAVNOJ REVIZORSKOJ INSTITUCIJI OD STRANE OPŠTINA ZRENJANIN, SOMBOR, SVILAJNAC, POŽEGA I MLADENOVAC

Gradovi i opštine, Zrenjanin, Sombor, Svilajnac, Požega i Mladenovac, odgovorili su dopisom na primedbe Državne revizorske institucije (DRI) koje su im upućene kako bi se popravio kvalitet vode za piće koja se isporučuje građanima, piše u izveštajima koji su dostupni na njenom sajtu. U Zrenjaninu se i dalje ne zna kada će biti u funkciji fabrika pitke vode.

Gradovi i opštine, Zrenjanin, Sombor, Svilajnac, Požega i Mladenovac, odgovorili su dopisom na primedbe Državne revizorske institucije (DRI) koje su im upućene kako bi se popravio kvalitet vode za piće koja se isporučuje građanima, piše u izveštajima koji su dostupni na njenom sajtu. U Zrenjaninu se i dalje ne zna kada će biti u funkciji fabrika pitke vode.

Primedbe su se, između ostalog, odnosile na preciznije uređivanje komunikacije sa snabdevačima vodom i potrošačima, na korišćenje vode u skladu sa odgovarajućim dozvolama, kao i na pribavljanje dozvola nadležnih organa kojima se utvrđuju zone sanitarne zaštite izvorišta.

Naložene su i mere kojima bi se utvrdilo da snabdevanje vodom vršila javna preduzeća i obezbede alternativni izvori vode za piće u slučaju restrikcija.

Grad Zrenjanin, kao mesto sa višedecenijskim problemom u snabdevanju vodom, odgovorio je da će većinu primedbi otkloniti do kraja godine.

U izveštaju se međutim ne navodi kada će početi sa radom postrojenje za prečišćavanje pitke vode, ali je navedeno da je sačinjena Komisija za njeno puštanje u rad, piše Ekapija.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve