BIZNIS VESTI – Više žena sa diplomom, do diplome svojim parama

BIZNIS VESTI – Više žena sa diplomom, do diplome svojim parama

Foto: Pixabay

U kalendarskoj 2023. godini u Republici Srbiji je, na svim visokoškolskim ustanovama i na svim nivoima studija diplomiralo 38.132 studenta.

Od ukupnog broja diplomiranih studenata, 14.832 ili 38,9 odsto su muškarci, a 23.300 ili 61,1 su žene, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Na državnim i privatnim univerzitetima ukupno je diplomiralo 29.123 studenta – od toga 76,8 odsto ili 22.367 studenata diplomiralo je na državnim, a 23,2 odsto ili 6.756 studenta na privatnim fakultetima.

Na državnim akademijama / visokim školama strukovnih studija i privatnim visokim školama strukovnih studija diplomiralo je 9.009 studenata – od toga 84,3 odsto na državnim visokim školama, a 15,7 odsto studenata na privatnim.

Posmatrano prema načinu finansiranja studija, od ukupnog broja diplomiranih studenata 36 odsto su korisnici budžeta, 47,5 su samofinansirajući studenti i 16,5 odsto su na budžetu i samofinansiranju, objavio je Republički zavod za statistiku.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve