BIZNIS VESTI: ZABELEŽENA NAJNIŽA STOPA NEZAPOSLENOSTI U EUROZONI OD 2008. GODINE

BIZNIS VESTI: ZABELEŽENA NAJNIŽA STOPA NEZAPOSLENOSTI U EUROZONI OD 2008. GODINE

Stopa nezaposlenosti u evrozoni u aprilu 2019. iznosila je 7,6 odsto i smanjena je sa 7,7 procenata u martu 2019. i u odnosu na 8,4 procenta u aprilu 2018. godine.

Stopa nezaposlenosti u evrozoni u aprilu 2019. iznosila je 7,6 odsto i smanjena je sa 7,7 procenata u martu 2019. i u odnosu na 8,4 procenta u aprilu 2018. godine. Ovo je najniža zabeležena stopa u evrozoni od avgusta 2008. objavio je Eurostat, Statistički zavod Evropske unije, a prenosi Investitor.

Među državama članicama, u aprilu 2019. najniže stope nezaposlenosti zabeležene su u Češkoj (2,1%), Nemačkoj (3,2%) i u Holandiji (3,3%).

Najviše stope nezaposlenosti bile su u Grčkoj (18,5%) , Španiji (13,8%) i u Italiji (10,2%).

U poređenju s prethodnom godinom, stopa nezaposlenosti je smanjena u svim državama članicama osim u Luksemburgu i Poljskoj gde je ostala stabilna, dok je porasla u Danskoj.

 

Foto: Pixabay

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve