BIZNIS VESTI – Zaduženje raste, najviše kasne preduzetnici

BIZNIS VESTI – Zaduženje raste, najviše kasne preduzetnici

Foto: Pixabay

Zaduženje građana i firmi kod banaka nastavilo je da usporeno raste, pokazuju podaci Udruženja banaka.

Dug stanovništva bankama u martu ove godine je uvećan za 5,4 odsto u odnosu na mart 2023. godine, dug pravnih lica u istom periodu je uvećan za 2,1, dok je dug preduzetnika povećan za 3,2 odsto, navodi se u izveštaju Kreditnog biroa Udruženja banaka Srbije, prenosi Tanjug.

Od ukupno 1.511,67 milijardi dinara duga stanovništva, najviše se dugovalo na ime gotovinskih kredita i to 707,67 milijardi, zatim za stambene i kredite za adaptaciju 663,08 milijardi.

Kada je reč o kašnjenju u otplati, docnja je i ovog meseca bila najveća kod preduzetnika – 6,2 odsto, slede pravna lica sa 3,2, dok je kašnjenje bilo najmanje kod stanovništva i iznosilo je 2,4 odsto.

Što se tekućih računa tiče, njihov broj je u martu 2024. godine povećan za 5,9 odsto u odnosu na mart prošle godine i iznosio je 9,04 miliona, prenosi Tanjug.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve