DA LI ĆE MAME PREDUZETNICE U 2023. BITI IZJEDNAČENE SA ZAPOSLENIM ŽENAMA?

DA LI ĆE MAME PREDUZETNICE U 2023. BITI IZJEDNAČENE SA ZAPOSLENIM ŽENAMA?

Aktuelni propisi preduzetnice tretiraju kao nezaposlene, a to znači da one nemaju pravo na nadoknadu kao ostale zaposlene žene u toku trudnoće i porodiljskog odsustva.

 Foto: Pixabay

Aktuelni propisi preduzetnice tretiraju kao nezaposlene, a to znači da one nemaju pravo na nadoknadu kao ostale zaposlene žene u toku trudnoće i porodiljskog odsustva.

Iz udruženja “Mame su zakon” kažu da je u skupštinsku proceduru zvanično predat Predlog zakona o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju koji će, ukoliko bude usvojen, ženama koje samostalno obavljaju delatnost, odnosno preduzetnicama koje žele da im posao ostane aktivan a prinuđene su da održavaju trudnoću, omogućiti da primaju nadoknadu zarade u iznosu od 100 odsto, a ne 50 procenata kako je sadašnjim propisima rešeno.

Da se preduzetnicama promeni status zalažu se i iz Digitalne zajednice.

“Digitalna zajednica, u partnerstvu sa udruženjem AFA koje je takođe prepoznalo važnost ove teme, poziva korporacije da stanu rame uz rame sa preduzetnicama koje su mame. Svoju podršku korporacije mogu iskazati u vidu banera podrške preduzetnicama na svom sajtu ili deljenjem vizuala inicijative na društvenim mrežama”, navode iz Digitalne zajednice.

Oni dodaju da su njihovi zahtevi da se omogući pravo na pun iznos naknade zarade za preduzetnice koje odluče da za vreme trudničkog odsustva ne odjave obavljanje delatnosti.

Zakon o zdravstvenom osiguranju obavezuje preduzetnice da tokom trudničkog odsustva zatvore preduzetničku agenciju ukoliko žele pravo na punu naknadu. U slučaju da ne zatvore agenciju njihova naknada će biti umanjena za 50 odsto. Na taj način je ugrožen opstanak poslovanja preduzetnica.

“Zahtevamo pravičan obračun naknade zarade za preduzetnice, kako bi u toku porodiljskog i odsustva sa rada radi nege deteta imale uplaćene doprinose za obavezno socijalno osiguranje. Zakon o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje diskriminiše preduzetnice u odnosu na zaposlene mame, tako što one u toku porodiljskog i odsustva sa rada radi nege deteta nemaju pristup penzijskom i invalidskom osiguranju. Na taj način, preduzetnice samo zato što su odlučile da budu majke gube minimum godinu dana staža”, navodi se u saopštenju Digitalne zajednice.

Zakonom o finansijskoj podršci porodica sa decom zaposlenim mamama je omogućeno da odsustvuju sa posla u trajanju od dve godine nakon rađanja trećeg i svakog narednog deteta. Mame preduzetnice su ostale uskraćene i za ovo pravo, i u slučaju da rode treće i svako naredno dete po zakonu mogu odsustvovati sa posla samo godinu dana.

Takođe, jedan od zahteva je i da mame preduzetnice mogu da prenesu odsustvo sa rada radi nege deteta na partnera.

Zakonom o radu partnerima zaposlenih majki se garantuje pravo prenosa odsustva radi nege deteta. Iako je po prirodi stvari mamama preduzetnicama ovo pravo potrebnije, one su ostale uskraćene. Na taj način su mame preduzetnice onemogućene da sa partnerima organizuju brigu o detetu.

Zakonom o finansijskoj podršci porodica sa decom zaposlene mame imaju pravo na zagarantovanu naknadu u visini minimalne plate u toku porodiljskog odsustva, dok su preduzetnice izostavljene iz ove odredbe. Neretko se dešava da naknada za porodiljsko odsustvo mama preduzetnica bude ispod 10.000 dinara.

“Navedeni problemi pogađaju veliki broj porodica u Srbiji. Borbu za nabrojana prava preduzetnice vode od 2018. godine i pored stalnih obećanja njihov položaj se još uvek nije promenio. Umesto diskriminacije, vreme je da pokažemo da cenimo njihovu hrabrost da se upuste u preduzetničke vode i odluče da žive od svoje ideje. Do sada je svoju podršku iskazalo preko 50.000 građana, i preko 100 pravnih lica”, ističu iz Digitalne zajednice.

Tatjana Macura iz udruženja “Mame su Zakon” kaže da je sam Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom menjan nekoliko puta, ali je ostalo još mnogo toga što nije rešeno – pored porodilja preduzetnica, tu su i nezaposlene majke, majke koje su zaposlene pod fleksibilnim ugovorima, grupe koje će i pored izmena uslovljenih odlukama Ustavnog suda i dalje dobijati naknade tokom porodiljskog i nege deteta manje od republičkog minimalca, kao i majke koje su rodile više od četvoro dece, a koje ovaj Zakon ne prepoznaje.

Raste broj žena u biznisu

U Srbiji se broj preduzetnica iz godine u godinu povećava, a prema podacima iz 2021. ima ih oko 100.000.

Osnivačica privrednih društava ima oko 34.000. Preduzetnica koje imaju između 18 i 40 godina ima oko 40.000, dok je broj onih koje koriste pravo da izostaju sa posla nakon porođaja oko 5.000 (uz napomenu da su ovom broju i porodilje koje su pre porođaja bile angažovane na nekom od fleksibilnih ugovora).

Izvor: Biznis.rs

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve