JAVNI KONKURS O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU ZA SUBVENCIONISANJE TROŠKOVA NABAVKE MAŠINA, OPREME, SOFTVERA ILI USLUGE U 2019. GODINI

JAVNI KONKURS O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU ZA SUBVENCIONISANJE TROŠKOVA NABAVKE MAŠINA, OPREME, SOFTVERA ILI USLUGE U 2019. GODINI

Cilj dodele bespovratnih sredstava je podrška privrednim subjektima koji su osnovani i upravljani od strane žena, kao bitnog segmenta razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je
JAVNI KONKURS O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU ZA SUBVENCIONISANJE TROŠKOVA NABAVKE MAŠINA, OPREME, SOFTVERA ILI USLUGE U 2019. GODINI

 

CILJ

Cilj dodele bespovratnih sredstava je podrška privrednim subjektima koji su osnovani i upravljani od strane žena, kao bitnog segmenta razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

 

NAMENA SREDSTAVA

Sredstva su namenjena za refundaciju troškova nabavke mašine ili opreme ili softvera ili usluge.

Sredstva se odobravaju po principu:
 refundacije prethodno učinjenih izdataka (izdaci nastali pre raspisivanja konkursa);
 refundacije naknadno učinjenih izdataka (izdaci nastali posle raspisivanja konkursa).

U slučaju refundacije prethodno učinjenih izdataka nabavke mašine ili opreme ili softvera ili usluge sredstva će se odobravati na osnovu dostavljenog računa-otpremnice, ugovora-otpremnice ili ugovora i izvoda računa iz banke o plaćanju u periodu od 01. septembra 2018. godine do datuma raspisivanja Javnog konkursa.

U slučaju refundacije naknadno učinjenih izdataka nabavke mašine ili opreme ili softvera ili usluge na osnovu predračuna, ponude, predugovora ili ugovora koji su izdati posle datuma raspisivanja Javnog konkursa Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam (U daljem tekstu: Sekretarijat) će odobriti dalju nabavku istog sa rokom od 30 dana od zaključenja ugovora o dodeli bespovratnih sredstava (u daljem tekstu: ugovor). Za mašinu ili opremu ili softver ili uslugu koja je
u navedenom roku u potpunosti isplaćena, ali koja iz objektivnih razloga nije isporučena, period isporuke može se produžiti za dodatnih 60 dana.

 

PRAVO I USLOVI UČEŠĆA NA KONKURSU

Pravo učešća na Javnom konkursu imaju privredna društva i preduzetnici upisani u registar Agencije za privredne registre (u daljem tekstu APR) sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine najkasnije do 01. septembra 2018. godine i to:

1. privredna društva, registrovana u APR-u koja su prema finansijskim izveštajima za 2018. godinu, razvrstana na mikro ili mala privredna društva u skladu sa Zakonom o računovodstvu („Sl. gl. RS“, br. 62/2013), kao i
2. preduzetnici (koji vode dvojno ili prosto knjigovodstvo i paušalni poreski obveznici).

Uslovi za učešće i drugi elementi Javnog konkursa propisani su Pravilnikom o dodeli dodeli bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme, softvera ili usluge u 2019. godini (u daljem tekstu: Pravilnik).

VISINA UKUPNIH SREDSTAVA I IZNOS SREDSTAVA PREMA NAMENI

Visina bespovratnih sredstava može biti:
A) Mašine ili oprema – sredstva se odobravaju u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 400.000,00 dinara, odnosno do 90% od fakturne (kupovne) vrednosti bez PDV-a i bez zavisnih troškova nabavke;
B) Softver – sredstva se odobravaju u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 300.000,00 dinara, odnosno do 90% od fakturne (kupovne) vrednosti, bez PDV-a i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije i obuke za korišćenje.
V) Pametni telefon, prenosivi ili desktop računar – sredstva se odobravaju u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 250.000,00 dinara, odnosno do 90% od fakturne (kupovne) vrednosti, bez PDV-a i bez zavisnih troškova nabavke i
G) Usluga – sredstva se odobravaju u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 200.000,00 dinara, odnosno do 90% od fakturne (kupovne) vrednosti, bez PDV-a i bez zavisnih troškova nabavke.

Sekretarijat dodeljuje sredstva u ukupnom iznosu od 11.000.000,00 dinara.

Način i isplata sredstava se vrši po principu refundacije prethodno učinjenih izdataka ili refundacije naknadno učinjenih izdataka, u skladu sa dinamikom priliva sredstava u budžet, nakon pravdanja prihvatljivih troškova realizovanih prilikom sprovođenja projekta koji su propisani Pravilnikom.

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA, KRITERIJUMI ZA DODELU SREDSTAVA I DONOŠENJE ODLUKE

Potrebna dokumentacija, kriterijumi za dodelu sredstava, donošenje odluke i druga pitanja od značaja za Javni konkurs propisani su Pravilnikom.

 

NAČIN I ROK DOSTAVLJANJA PRIJAVE

Prijavu s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom na licu koverte
„KONKURS KONKURS O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU ZA SUBVENCIONISANJE TROŠKOVA NABAVKE MAŠINA, OPREME, SOFTVERA ILI USLUGE U 2019.”, ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Rok za podnošenje prijava je 11. april 2019. godine.

 

INFORMACIJE O PREUZIMANJU DOKUMENTACIJE U ELEKTRONSKOJ FORMI

Tekst Konkursa, obrazac prijave i Pravilnik o dodeli dodeli bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme, softvera ili usluge u 2019. godini mogu se preuzeti sa internet adrese: www.spriv.vojvodina.gov.rs

KONTAKT ZA DODATNE INFORMACIJE

Dodatne informacije mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam putem telefona 021/487 4306 svakog radnog dana, od 10.00 do 14.00 časova.

Obrazac prijave i dodatne informacije možete pronaći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve