JAVNI KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA SUFINANSIRANjE PROJEKATA OD ZNAČAJA ZA RAZVOJ TURISTIČKOG POTENCIJALA AP VOJVODINE, U 2019. GODINI

JAVNI KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA SUFINANSIRANjE PROJEKATA OD ZNAČAJA ZA RAZVOJ TURISTIČKOG POTENCIJALA AP VOJVODINE, U 2019. GODINI

Cilj Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine, u 2019. godini – podizanje kvaliteta objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda iz AP Vojvodine-  je unapređenje turističke ponude AP Vojvodine.

 

CILJ

Cilj Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine, u 2019. godini – podizanje kvaliteta objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda iz AP Vojvodine- (u daljem tekstu: Konkurs) je unapređenje turističke ponude AP Vojvodine.

 

NAMENA SREDSTAVA

Sredstva su namenjena za projekte:
1. Podizanja nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda iz AP Vojvodine kroz subvencionisanje:
– Izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja objekata u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji;
2. Opremanje prostora za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda, komisiono i komercijalno izlaganje proizvoda, u prodajnom objektu ili na prodajnom mestu, kroz subvencionisanje:
– Nabavke opreme i mobilijara.

Sredstva opredeljena za namene iz:
 Tačke 1. i 2. mogu biti dodeljena za sve projekte koji se realizuju u periodu od 01.12.2018. do 30.11.2019. godine.

Konkurs predstavlja osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Podnosilac prijave može da podnese jednu prijavu za dve namene sredstava.

 

PRAVO I USLOVI UČEŠĆA NA KONKURSU

Pravo učešća na Konkursu imaju mikro i mala privredna društva i preduzetnici (u daljem tekstu: Podnosilac prijave), koji je registrovan u Agenciji za privredne registre najkasnije 60 dana pre dana objavljivanja Konkursa i ima sedište, odnosno registrovan ogranak na teritoriji AP Vojvodine.

Uslovi za učešće na Konkursu propisani su Pravilnikom o dodeli bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine, u 2019. godini -podizanje kvaliteta objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda iz AP Vojvodine- (u daljem tekstu: Pravilnik).

 

VISINA UKUPNIH SREDSTAVA I IZNOS SREDSTAVA PREMA NAMENI

Sekretarijat dodeljuje sredstva u ukupnom iznosu od 24.000.000,00 dinara.

Iznos sredstava prema nameni utvrđuje se u visini do 50% prihvatljivih troškova i to za:
1. Podizanja nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda iz AP Vojvodine
A) najmanje od 500.000,00 dinara do najviše 2.000.000,00 dinara;
2. Opremanje prostora za degustacionu promociju i promociju tradicionalnih proizvoda, komisiono i komercijalno izlaganje proizvoda, u prodajnom objektu ili na prodajnom mestu – najmanje od 200.000,00 dinara do najviše 1.000.000,00 dinara.

U slučaju kada Podnosilac prijave aplicira za dve namene sredstava iznos sredstava prema nameni (kumulativno) može da iznosi do najviše 3.000.000,00 dinara.

Navedeni iznosi su bez uračunatog PDV-a.

Isplata sredstava se vrši po principu refundacije, u skladu sa dinamikom priliva sredstava u budžet, nakon pravdanja prihvatljivih troškova realizovanih prilikom sprovođenja projekta koji su propisani Pravilnikom.

Podnosilac prijave kome su odobrena sredstva ne može izvršiti reviziju budžeta projekta.

Podnosilac prijave koji je podneo prijavu za dve namene sredstava (dva projekta), a u slučaju kada je iznos odobrenih sredstava manji od visine prihvatljivih troškova utvrđene Konkursom (odnosi si se na procentualni iznos sredstava prema nameni) po nameni sredstava iz člana 4. Pravilnika, pravda prihvatljive troškove za visinu jedne namene (jednog projekta) iz prijave.

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA, KRITERIJUMI ZA DODELU SREDSTAVA I DONOŠENJE ODLUKE

Potrebna dokumentacija, kriterijumi za dodelu sredstava, donošenje odluke i druga pitanja od značaja za Konkurs propisani su Pravilnikom.

 

NAČIN I ROK DOSTAVLJANJA PRIJAVE

Prijavu s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom na licu koverte „JAVNI KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA OD ZNAČAJA ZA RAZVOJ TURISTIČKOG POTENCIJALA AP VOJVODINE, U 2019. GODINI -PODIZANJE KVALITETA OBJEKATA ZA DEGUSTACIONU PROMOCIJU I PROMOCIJU TRADICIONALNIH PROIZVODA IZ AP VOJVODINE- BROJ: 144-401-919/2019-04“, ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Rok za podnošenje prijave je 11. april 2019. godine.

 

INFORMACIJE O PREUZIMANJU DOKUMENTACIJE U ELEKTRONSKOJ FORMI

Tekst Konkursa, Obrazac prijave, Izjave i Pravilnik, mogu se preuzeti sa internet adrese: www.spriv.vojvodina.gov.rs

 

KONTAKT ZA DODATNE INFORMACIJE

Dodatne informacije mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam putem telefona 021/487-4172 svakog radnog dana, od 10.00 do 14.00 časova.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve