JAVNI KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA UDRUŽENjIMA GRAĐANA SA TERITORIJE AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE, ZA FINANSIRANjE PROJEKATA OD ZNAČAJA ZA RAZVOJ TURISTIČKOG POTENCIJALA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE U 2019. GODINI – MANIFESTACIJE

JAVNI KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA UDRUŽENjIMA GRAĐANA SA TERITORIJE AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE, ZA FINANSIRANjE PROJEKATA OD ZNAČAJA ZA RAZVOJ TURISTIČKOG POTENCIJALA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE U 2019. GODINI – MANIFESTACIJE

Cilj Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini – Manifestacije je podsticanje rada udruženja građana sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, koja se bave unapređenjem turističke ponude Autonomne pokrajine Vojvodine kroz organizovanje turističko-privredne manifestacije od pokrajinskog, republičkog i međunarodnog značaja, kao i učestvovanje na manifestacijama od pokrajinskog, republičkog i međunarodnog značaja.

 

CILJ

Cilj Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini – Manifestacije (u daljem tekstu: Konkurs) je podsticanje rada udruženja građana sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, koja se bave unapređenjem turističke ponude Autonomne pokrajine Vojvodine kroz organizovanje turističko-privredne manifestacije od pokrajinskog, republičkog i međunarodnog značaja, kao i učestvovanje na manifestacijama od pokrajinskog, republičkog i međunarodnog značaja (u daljem tekstu: Manifestacija).

 

NAMENA SREDSTAVA

Sredstva su namenjena za:
– organizovanje Manifestacije ili
– učešće na Manifestaciji.
Sredstva opredeljena za ove namene mogu biti dodeljena za Manifestaciju koja se održava/la u periodu od 01.12.2018. do 30.11.2019. godine.
Podnosilac prijave može da podnese najviše jednu prijavu za jednu namenu sredstava.

 

PRAVO I USLOVI UČEŠĆA NA KONKURSU

Pravo učešća na Konkursu imaju udruženja građana sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, upisana u registar Agencije za privredne registre najkasnije 60 dana pre dana objavljivanja Konkursa, sa aktivnim statusom, koje svojim programima afirmišu i podstiču ciljeve Konkursa (u daljem tekstu: Podnosilac prijave).
Uslovi za učešće na Konkursu propisani su Pravilnikom o dodeli bespovratnih sredstava udruženjima građana sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini – manifestacije (u daljem tekstu: Pravilnik).

VISINA UKUPNIH SREDSTAVA I IZNOS SREDSTAVA PREMA NAMENI

Sekretarijat dodeljuje sredstva u ukupnom iznosu od 12.000.000,00 dinara.

Iznos sredstava po nameni :
1) Za organizovanje Manifestacije međunarodnog karaktera sa više od 50.000,00 posetilaca po manifestaciji, maksimalni iznos je do 1.000.000,00 dinara;
2) Za organizovanje Manifestacije koja ne pripada grupi iz tačke 1., minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po odobrenom projektu je od 50.000,00 dinara, a maksimalni iznos je do 500.000,00 dinara;
3) za učešće na Manifestaciji, minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po odobrenom projektu je od 50.000,00 dinara, a maksimalni iznos je do 200.000,00 dinara.

Navedeni iznosi su sa uračunatim PDV-om.

Isplata sredstava se vrši po principu refundacije, u skladu sa dinamikom priliva sredstava u budžet, nakon pravdanja prihvatljivih troškova realizovanih prilikom sprovođenja projekta koji su propisani Pravilnikom.
Podnosilac prijave kome su odobrena sredstva ne može izvršiti reviziju budžeta projekta.

POTREBNA DOKUMENTACIJA, KRITERIJUMI ZA DODELU SREDSTAVA I DONOŠENJE ODLUKE

Potrebna dokumentacija, kriterijumi za dodelu sredstava, donošenje odluke i druga pitanja od značaja za Konkurs propisani su Pravilnikom.

 

NAČIN I ROK DOSTAVLJANJA PRIJAVE

Prijavu s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21 000 Novi Sad, sa naznakom na licu koverte ”NE OTVARATI – JAVNI KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA UDRUŽENJIMA GRAĐANA SA TERITORIJE AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE ZA FINANSIRANJE PROJEKATA OD ZNAČAJA ZA RAZVOJ TURISTIČKOG POTENCIJALA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE U 2019. GODINI – MANIFESTACIJE”, ili lično, na pisarnicu pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade.

Rok za podnošenje prijave je 11. april 2019. godine.

INFORMACIJE O PREUZIMANJU DOKUMENTACIJE U ELEKTRONSKOJ FORMI

Tekst Konkursa, obrazac prijave, obrasce izjava i Pravilnik mogu se preuzeti sa internet adrese: www.spriv.vojvodina.gov.rs

KONTAKT ZA DODATNE INFORMACIJE

Dodatne informacije mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam putem telefona 021/487 4838, svakog radnog dana, od 10.00 do 14.00 časova.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve