KODEKS PONAŠANJA U POSLOVNIM SUBJEKTIMA TOKOM VANREDNIH OKOLNOSTI IZAZVANIH EPIDEMIJOM KORONA VIRUSA – OPŠTE PREPORUKE ZA POSLODAVCE

KODEKS PONAŠANJA U POSLOVNIM SUBJEKTIMA TOKOM VANREDNIH OKOLNOSTI IZAZVANIH EPIDEMIJOM KORONA VIRUSA – OPŠTE PREPORUKE ZA POSLODAVCE

Mere prevencije širenja zaraze su usaglašene sa savremenim standardima zaštite zaposlenih na radu, u uslovima epidemiološke situacije, sa ciljem smanjenja rizika po privredu i stanovništvo.

Privredna komora Srbije kao opšti predstavnik poslovne zajednice u Republici Srbiji donosi Kodeks ponašanja u poslovnim subjektima, privrednim društvima i preduzetničkim radnjama, tokom vanrednih okolnosti izazvanih širenjem „koronavirusa“ u zemlji. Mere prevencije širenja zaraze su usaglašene sa savremenim standardima zaštite zaposlenih na radu, u uslovima epidemiološke situacije, sa ciljem smanjenja rizika po privredu i stanovništvo.

Opšte preporuke za poslodavce u vezi sa poslovanjem

 

  • Poslodavci da planiraju, nadgledaju i reaguju na izostanke zaposlenih sa radnih mesta. Potrebno je sprovesti planove za nastavak osnovnih poslovnih procesa u slučaju da se dogodi veći broj izostanaka od uobičajenog.

 

  • Preusmeravaju zaposlene za obavljanje osnovnih funkcija tako da radno mesto može da funkcioniše, čak i ako ključni članovi nisu prisutni.

 

  • Izvrše procenu suštinskih funkcija i po potrebi promene poslovnu praksu ako je potrebno za održavanje kritičnih operacija (npr. identifikuju alternativne dobavljače, odrede prioritete kupaca ili privremeno obustave neke svoje operacije ako je potrebno).

 

  • Pregledaju politike ljudskih resursa kako bi bili sigurni da su politike i prakse u skladu sa preporukama za javno zdravstvo i u skladu sa važećim odlukama državnih organa.

 

Napomena: poštovati meru Vlade Republike Srbije kojom su suspendovana okupljanja 100 i više ljudi u zatvorenim prostorijama.

Izvor: Privredna komora Srbije

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve