KOLONIJA ZA DOBRE SLIKARE I DOBRE LJUDE

KOLONIJA ZA DOBRE SLIKARE I DOBRE LJUDE

I ove godine, kao i prethodnih četiri, u prostorijama zrenjaninskog preduzeća UM ING, održana je trodnevna slikarska kolonija.

Krajem godine slike nastale u UM ING-ovim kolonijama naći će se na prodajnoj izložbi

I ove godine, kao i prethodnih četiri, u prostorijama zrenjaninskog preduzeća UM ING, održana je trodnevna slikarska kolonija.

Ne zna se ko se koloniji više raduje, umetnici ili zaposleni i direktor UM ING-a Borislav Umićević.

– Kako je ovo peta kolonija, mnogi me pitaju, zašto je organizuješ svake godine, priča Umićević. – Jedini odgovor koji ja umem da dam je – zato što mi je lepo. I meni, i svima koji učestvuju ili su oko kolonije angažovani.
Ideju da se u prostorijama našeg preduzeća održi slikarska kolonija dao mi je zrenjaninski slikar Slavko Konculov, koji je uzgred i moj školski drug, kaže Umićević. – Odmah smo se složili da to treba da bude kolonija u kojoj će slikati zrenjaninski slikari, mnoge od njih poznajem još iz srednjoškolskih dana i sa korzoa, i jako mi je drago što sam u prilici da ih ovako promovišem. Mnogi ne znaju da Zrenjanin ima 100 akademskih slikara i još 100 slikara amatera, članova udruženja.

Od slika koje nastanu u koloniji, UM ING na kraju godine napravi kalendar.

– Taj kalendar je postao toliko popularan, da moji poslovni partneri ne mogu da ga dočekaju. Već me polovinom godine pitaju, hoće li biti i ove godine.Ove godine godine uradićemo još nešto. Napravićemo katalog u kom će se naći prikazi slika nastalih tokom pet godina. Plan nam je da napravimo i prodajnu izložbu krajem godine, a novac ostvaren prodajom namenjen je humantiranim aktivnostima, ističe Umićević.

Zidove UM ING-a krase umetničke slike nastale u koloniji. Umićević tvrdi da je rad u lepom prostoru lakši, efikasniji, kreativniji…

Ove godine učesnike kolonije birao je akademski slikar Viorel Flora.

– Pored kriterijuma da je učesnik dobar slikar, možda je još važniji onaj da zovemo samo one koji su i dobri ljudi. Želimo da našem domaćinu ostavimo dobre slike, umetnička dela ali pre svega želimo da za ova tri dana koliko stvaramo u ovom ambijentu iza sebe ostavimo veliku količinu dobrote. To je najbolji način da vratimo ono što nam rad u koloniji donosi, kaže Flora.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve