NA ZLATIBORU PRODATA NAJSKUPLJA VIKENDICA, ZA 253.000 EUR – NAJJEFTINIJA KOD ZRENJANINA KOŠTALA 1.000 EUR

NA ZLATIBORU PRODATA NAJSKUPLJA VIKENDICA, ZA 253.000 EUR – NAJJEFTINIJA KOD ZRENJANINA KOŠTALA 1.000 EUR

Republički geodetski zavod je u polugodišnjem izveštaju nedavno objavio da je za prvih šest meseci 2020. godine interesovanje za kupovinu vikendica poraslo blizu 40%, u odnosu na isti period prošle godine. Geodeti su naveli da je sklopljen 551 ugovor, najviše u regionu Vojvodine.

Mere zaštite poput karantina i samoizolacije u prvom naletu Kovida-19 doprinele su naglom porastu interesovanja za kupovinu vikendica.

Republički geodetski zavod je u polugodišnjem izveštaju nedavno objavio da je za prvih šest meseci 2020. godine interesovanje za kupovinu vikendica poraslo blizu 40%, u odnosu na isti period prošle godine. Geodeti su naveli da je sklopljen 551 ugovor, najviše u regionu Vojvodine, piše Dnevnik.

Čitajući polugodišnji izveštaj, uočava se da se u Sremu najbolje trgovalo vikendicama, pošto je u opštini Inđija skopljeno najviše kupoprodajnih ugovora – 98, potom u Novom Sadu – 35, Sremskim Кarlovcima – 28…

Mada nije navedeno gde se kuće za odmor tačno nalaze, osim da na tristički atraktivnim lokacijama nije zabeležen značajan broj kupoprodaja, zna se da su kuće za odmor izgrađene u vikend-naseljima u blizini Dunava, na Fruškoj gori i u neposrednoj blizini specijalnih rezervata prirode.

Naveden je podatak da su primetno porasle kupoprodaje vikendica čije su cene bile iznad 20.000 EUR, što može ukazati na to da su kućama cene porasle, da su novi vlasnici birali vrednije nekretine i da je na to uticala epidemija koronavirusa.

Izveštaj pokazuje da se u Sremu nalaze najvrednije nekretnine za odmor. Najskuplja vikendica prodata je u Inđiji – za 200.000 evra, a u Irigu za 130.000 evra. Znatno manje – 50.000 EUR – plaćena je vikendica u Beočinu. U Bačkoj, u Novom Sadu najskuplja vikendica koštala je 111.000 EUR, a za gotovo dva i po puta manje novca prodata je najskuplja vikendica u Banatu – u Beloj Crkvi, za 49.000 EUR.

Osim cena, druge pojedinosti nisu navedene pa tako izostaju podaci o tome koliko vikendice imaju soba, kupatila, gde puca pogled s terasa, a ne zna se ni veličina placa, ni da li ima okućnice i šta je čini. Istovremeno, kupce su našle i vikendice po višestruko nižim cenama.

Najjfetinija je koštala svega 1.000 EUR. Кupoprodajni ugovor je sačinjen na području grada Zrenjanina.

Za svega 5.000 EUR prodata je vikendica na području grada Subotice, a u Irigu, gde je prodata najskuplja vikendica, kupca je našla i kuća za odmor od svega 3.100 EUR.

              
Zlatibor najskuplji, Golubac najjeftiniji

Cene vikendica na širem području zemlje su znatno više, pa je tako u prvom polugodištu 2020. godine najskuplje prodata vikendica na Zlatiboru – 253.000 EUR.

Po cenama sledi vikednica u Grockoj, za koju je kupac platio 150.000 EUR.

U Sopotu je najskuplja vikendica bila 69.000 EUR. Po znatno nižoj ceni – 29.000 EUR – prodata je vikendica u Golupcu, koji se smatra sve atraktivnijom turističkom destinacijom zbog blizine srednjovekovne tvrđave, nedavno potpuno obnovljene.

Izvor: eKapija

 

Foto: Pexels

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve