OBAVEZA UDRUŽENJA ZA REGISTRACIJU STVARNIH VLASNIKA, ROK DO 31. JANUARA

OBAVEZA UDRUŽENJA ZA REGISTRACIJU STVARNIH VLASNIKA, ROK DO 31. JANUARA

U Agenciji za privredne registre je od 31. decembra 2018. godine uspostavljena Centralna evidencija stvarnih vlasnika. 

U Agenciji za privredne registre je od 31. decembra 2018. godine uspostavljena Centralna evidencija stvarnih vlasnika. Ovlašćena lica u pravnim licima i drugim registrovanim subjektima treba da evidentiraju podatke o stvarnim vlasnicima najkasnije do 31. januara 2019. godine, pa Agencija za privredne registre podseća na ovu zakonsku obavezu.
1. Obavezu evidentiranja podataka o stvarnim vlasnicima imaju registrovani subjekti u koje spadaju sva privredna društva, kao i društva u likvidaciji.
2. Takođe, obavezu evidentiranja imaju zadruge, ogranci stranih privrednih društava, poslovna udruženja, udruženja i savezi udruženja, fondacije i zadužbine, ustanove, kao i strana predstavništva privrednih društava i udruženja, fondacija i zadužbina.

Zakon o Centralnoj evidenciji se ne primenjuje na preduzetnike, javna akcionarska društva, privredna društva u stečaju i prinudnoj likvidaciji, kao ni na privredna društva i ustanove u kojima je Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave jedini član, odnosno osnivač.

Takođe, u Centralnu evidenciju se ne upisuju političke stranke, sindikati, sportske organizacije i udruženja, crkve i verske zajednice.

U cilju olakšavanja sprovođenja ove zakonske obaveze, Ministarstvo privrede pripremilo je Vodič za evidentiranje stvarnog vlasnika registrovanog subjekta u Centralnu evidenciju.

Vodič za evidentiranje stvarnog vlasnika možete otvoriti ovde.

Izvor: Info Centar Žitište

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve