ODRŽANA 19. SEDNICA SKUPŠTINE UNIJE POSLODAVACA SRBIJE UZ OBELEŽAVANJE 25. GODINA RADA

ODRŽANA 19. SEDNICA SKUPŠTINE UNIJE POSLODAVACA SRBIJE UZ OBELEŽAVANJE 25. GODINA RADA

Sprečavanje odlaska mladih u inostranstvo bila je glavna tema svečane 19. skupštine Unije poslodavaca Srbije, o čemu je, između ostalog, govorila i potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović.

Sprečavanje odlaska mladih u inostranstvo bila je glavna tema svečane 19. skupštine Unije poslodavaca Srbije, o čemu je, između ostalog, govorila i potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović koja je naglasila je da je izborom glavne teme Unija poslodavaca Srbije dokazala da je jedna od retkih organizacija koja razmišlja gde će naša zemlja biti u narednih dvadeset godina u pogledu deficita radne snage, kao i da je neophodno da se glas Unije još jače čuje.

U izveštaju o radu i planu aktivnosti, koje je podneo predsednik Unije poslodavaca Miloš Nenezić, naglašene su aktivnosti na rasterećenju privrede kroz inicijative u cilju unapređenja uslova rada i poslovanja u Srbiji, borbi protiv sive ekonomije, sa ciljem da budu pretočene u strategije, akcione planove, zakone i podzakonska akta.

Miloš Nenezić naglasio je da bi reforma obrazovnog sistema trebalo da bude ključna politika Nacionalne strategije Republike Srbije u okviru koje će se definisati prioriteti održivog razvoja ekonomije, privrede, tehnologije, životne sredine i društva u celini.

Zahvalnice Unije poslodavaca dobili su potpredsdnica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović, Ivan Đoković, potpredsednik pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretaru za privredu i turizam, Miloš Jelić, direktor sektora Privredne komore Srbije za podršku članstvu u sistemu regionalnih privrednih komora i komora Beograda, Saša Vlaisavljević – direktor Aerodroma Nikola Tesla, Dušan Petrović – sekretar Socijalno-ekonomskog Saveta Republike Srbije, Bojan Smiljanić – generalni sekretar Ekonomsko socijalnog savjeta Republike Srpske, Saša Aćić, direktor Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, Duško Vuković – potpredsednik Saveza Samostalnih Sindikata Srbije, Vlada Markanović, direktor Media invent, Goran Aleksić – Izvrišni direktor poslovnog udruženja drumskog saobraćaja „Srbijatransport i Mirko Vincetić – vlasnik i direktor kompanije IMO.

Izvor: Unija poslodavaca Srbije

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve