POVEĆANE KAZNE ZA NEPOŠTOVANJE RADNOG VREMENA

POVEĆANE KAZNE ZA NEPOŠTOVANJE RADNOG VREMENA

Gradsko veće Zrenjanina usvojilo je izmene i dopune dve odluke koje se tiču privrednih subjekata, pre svih, preduzetnika. Izmenjena je Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina.

Gradsko veće Zrenjanina usvojilo je izmene i dopune dve odluke koje se tiču privrednih subjekata, pre svih, preduzetnika.

Suština izmena jeste povećanja kazni za nepoštovanje postojećih gradskih odluka.

Izmenjena je Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina.

Odluku o radnom vremenu donosi Skupština grada, što znači da će o predlozima odlučivati i odbornici.

Razlog za donošenje izmena i dopuna Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina, koja je doneta još 2017. godine, je na prvom mestu potreba da se prekršajne sankcije koje su propisane tom odlukom usklade sa odredbama Zakona o prekršajima.

Drugi razlog, kako je navedeno u obrazloženju, je to što prekršajne sankcije koje su utvrđene Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina godinama unazad nisu menjane, a u međuvremenu je došlo do porasta troškova života. Zato je odlučeno da se prekršajne sankcije povećaju.

Za prekršaje za koje se dosada plaćalo 5 sada će se plaćati 10 hiljada dinara, one od 20 narasle su na 50 000 dinara, od 10 na 30 hiljada dinara, ili sa 10 na 70 000 dinara.

Za najteže prekršaje iz ovog domena, umesto dosadašnjih 50 kazna će ubuduće iznositi 100 000 dinara.

Izmenjena je i Odluka o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih i drugih objekata na površinama javne i druge namene na teritoriji grada Zrenjanina. Odlukom je propisano da postavljanje i uklanjanje manjih montažnih objekata privremenog karaktera na javnim i drugim površinama, balon hala sportske namene, nadstrešnica za sklanjanje ljudi u javnom prevozu, objekata za deponovanje i separaciju rečnih agregata i plovila na vodnom zemljištu, obezbeđuje i uređuje jedinica lokalne samouprave.

Razlog za izmene jeste i u ovom slučaju povećanje iznosa kazne.

U slučajevima u kojima je odsada kazna iznosila 20, sada je 50 000 dinara, gde je bila 8 sada je 25 hiljada dinara, sa 50 kazna je skočila na 100 000 dinara.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve