PROMOCIJA ZANIMANJA NA ZRBIZNET-U PUN POGODAK

PROMOCIJA ZANIMANJA NA ZRBIZNET-U PUN POGODAK

Jedan od najzanimljivijih programa u okviru ovogodišnje sajamsko privredne manifestacije ZRBIZNET bila je promocija zanimanja.

Jedan od najzanimljivijih programa u okviru ovogodišnje sajamsko privredne manifestacije ZRBIZNET bila je promocija zanimanja.

Na štandovima na kojima je učenicima zrenjaninskih škola bilo omogućeno da na licu mesta vide nešto iz proizvodnje, uvek je bila gužva.

Učenici su tako mogli da na licu mesta vide kako se pletu čarape. To im je omogućilo preduzeće “Imsaplet” a Emil Šarvari, osnivač “Imsapleta” na zanimljiv način je đacima ispričao priču o tome kako izgleda process od pletiva do gotove čarape.

Na štandu štamparije “Diginet” đaci su mogli da nauče kako se radi dekorativna štampa a i da sami, na licu mesta, naštampaju tekst na šolju.

Na štandu preduzeća za proizvodnju nameštaja “Basic line” mogli su da nauče osnove pravljenja nameštaja.

Gužva je bila i na štandu Unije poslodavaca Zrenjanina gde je sekcija za žensko preduzetništvo organizovala na licu mesta šminkanje i friziranje, a devojke su mogle da nauče i kako se u kosu upliće prirodno cveće. Sve to zahvaljujući frizerskom salonu “NormaAngeli Gavrilović.

I još nešto su mogli da nauče na štandu Unije poslodavaca Zrenjanina: kako biti prikladno odeveni ako pripadate poslovnom svetu.

Predavanje na temu : Bonton odevanja – žene u poslovnom svetu, održala je Neda Popov, odevni inžinjer sa fakulteta “Mihajlo Pupin”, koja je ovogodišnja učesnica Letnje stručne prakse.

  • Pokušala sam da učenicima na zanimljiv način predstavim kako se treba obući za poslovni sastanak, odnosno šta je primereno i šta nije. Govorila sam o kodeksu poslovnog odevanja i zanimljivostima vezanim za boje. Obzirom da se promovisalo žensko preduzetništvo, tema je bila više usmerena ka devojčicama, ali smo se dotakli i nekih primera za dečake, jer ih je bilo u publici, kaže Neda Popov za Virutelni inkubator i dodaje da je prijatno iznenađena time da su učenici već znali nešto o tome ali su i pored toga pažljivo slušali, aktivno učestvovali u razgovoru i imali mnogo pametnih pitanja.
  • Vrlo sam zadovoljna kako je predavanje proteklo, a i samom privrednom manifestacijom ZRBIZNET, ističe Neda Popov.

Ideja organizatora je bila da na konkretnim primerima promovišu određena zanimanja i eventualno nekog i zaintresuju da nastavi školovanje za tu struku.

 

 

 

 

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve