RADNO VREME CENTRALNOG REGISTRA OBAVEZNOG SOCIJALNOG OSIGURANJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

RADNO VREME CENTRALNOG REGISTRA OBAVEZNOG SOCIJALNOG OSIGURANJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

Rad u Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja organizovan je u skladu sa članom 2. Uredbe o organizovanju rada poslodavca za vreme vanrednog stanja.

S obzirom na donetu Odluku o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, rad u Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja organizovan je u skladu sa članom 2. Uredbe o organizovanju rada poslodavca za vreme vanrednog stanja („Sl.glasnik RS“, broj 31/2020). Stoga iz Centralnog registra obaveštavaju da se za sve informacije možete obratiti putem e- mejla: info@croso.rs ; telefoni za tehničku podršku sU: 064/8027960 i 064/802922, dok je telefon za pitanja koja se odnose na ovlašćenje za rad na Portalu: 064/8027953. Portal Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja biće dostupan 24 časa sa bilo koje lokacije.

Takođe s obzirom na novonastalu situaciju obaveštavamo poslodavce koji su sada odjavu i prijavu vršili odlaskom u PIO fond i do sada se nisu registrovali na portalu CROSO, da sada to mogu učiniti elektronskim putem preko linka.

Za sve obveznike koji još uvek nemaju pristup za rad na Portalu, omogućena je dodela ovlašćenja za rad na istom, a zahteve za dodelu ovlašćenja možete dostavljati Centralnom registru elektronskim putem, na email adresu info@croso.rs. Zahtev mora biti poslat sa email adrese obveznika koji je davalac ovlašćenja, a koja je registrovana u APR-u. Pored zahteva, potrebno je da Centralnom registru dostavite i kopiju lične karte zakonskog zastupnika i lica kojima se dodeljuje ovlašćenje.

Iz Centralnog registra smo dobili informacije da za sada obveznici uredno registruju prijave na Portal i da je u prethodnom periodu od uvođenja vanrednog stanja registrovano preko 300.000 prijava, što predstavja i određen prosek.

Takođe, svi zahtevi prema Republičkom fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao što su podnošenje zahteva za utvrđivanja prava na penziju, utvrđivanje svojstva osiguranika, mogu se podneti elektronskim putem na e-mail adresu: e-salter@pio.rs , a za sve informacije prema Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, možete se obratiti na e-mejl adrese: public@rfzo.rs  ili kontakt.centar@rfzo.rs.

Izvor: Unija poslodavaca Srbije

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve