RASPISAN KONKURS ZA EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA I PODSTICANJE RAZVOJA ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

RASPISAN KONKURS ZA EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA I PODSTICANJE RAZVOJA ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Finansijska pomoć biće dodeljena korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 250 hiljada dinara za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine.

 Foto: Pexels

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva kroz finansijsku podršku u poslovanju na teritoriji Grada Zrenjanina za 2022. godini, a koji je juče objavljen na sajtu Grada Zrenjanina, u delu “Oglasi i konkursi“.

Ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu, kada je za osnaživanje žena preduzetnica Grad izdvojio dva miliona dinara i kada su sredstva bila namenjena isključivo za subvencionisanje troškova za nabavku mašina – opreme, sada će sredstva moći da se koriste i za nabavku repromaterijala, uređenje poslovnog – proizvodnog prostora i obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog – proizvodnog prostora.

Ove godine u budžetu grada planirano je za tu namenu pet miliona dinara. Finansijska pomoć biće dodeljena korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 250 hiljada dinara za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine.

Rok za podnošenje prijava iznosi 30 dana od dana javnog oglašavanja na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.

Za sve informacije vezane za Javni poziv zainteresovani se mogu obratiti Oliveri Radić na telefon 066/866-0052. Za pomoć oko podnošenja i popunjavanja prijave podnosioci se mogu obratiti Zrenjaninskom edukativnom centru na telefon 023/521-090, ili putem elektronske pošte: zreduc@gmail.com.

Gradonačelnik Simo Salapura uputio je poziv svim zainteresovanim ženama da učestvuju na ovom konkursu.

– Prepoznali smo važnost ekonomskog osnaživanja žena koje sa sobom nosi i razvoj našeg grada grada. Na osnovu sugestija udruženja, kao i organizacije koja se bavila ovom temom i kreirala sam konkurs, dvanaest žena je dobilo rešenje po prošlogodišnjem konkursu, i na osnovu toga ove godine smo više nego udvostručili iznos za ekonomsko osnaživanje žena i podsticanje razvoja ženskog preduzetništva. Posebno nam je bitno da žene sa sela podstaknemo, da pozovemo, da učestvuju na ovom konkursu, jer je ovo jedna od mera koja utiče da i u selu možemo da imamo uspešne preduzetnice – rekao je gradonačelnik Salapura.   

Izvor: Grad Zrenjanin

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve