RASPISANA SERIJA KONKURSA NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE

RASPISANA SERIJA KONKURSA NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je spisak javnih konkursa i poziva za zapošljavanje i angažovanje nezaposlenih lica u nekoliko kategorija.

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je spisak javnih konkursa i poziva za zapošljavanje i angažovanje nezaposlenih lica u nekoliko kategorija. Među najinteresantnijima je poziv za samozapošljavanje putem subvencija, koji se odnosi na lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 200.000,00 dinara, odnosno 220.000,00 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 240.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

U pozivu se navodi i da je nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja. Ukoliko se više nezaposlenih udruži, u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 200.000,00 dinara, odnosno 220.000,00 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 240.000,00 dinara u slučaju kada su podnosioci zahteva osobe sa invaliditetom.

Dva najvažnija uslova za dobijanje subvencija jesu ta da je lice prijavljeno na evidenciju nezaposlenih Nacionalne službe, kao i da je završilo obuku za razvoj preduzetništva po planu i programu obuke u
organizaciji NSZ.

Sadržaj kompletnog javnog poziva pogledajte OVDE.

Foto: Pixabay

Neki od ostalih javnih poziva i konkursa za zapošljavanje nezaposlenih, nezaposlenih lica sa invaliditetom i nezaposlenih lica romske nacionalnosti:

Javni konkurs za subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva u 2019. godini

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2019. godini

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom u 2019. godini

Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u 2019. godini

Javni poziv nezaposlenima romske nacionalnosti za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2019. godini

Izvor: Portal I love Zrenjanin

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve